Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Kurs başvuruları başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören 8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik destekleme ve yetiştirme kursları açılacak. İşte sizler için derlediğimiz 22 Ağustos tarihli TAKVİM ekonomi hbaerleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2023 Güncelleme 22 Ağustos 2023, 07:00
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Kurs başvuruları başlıyor

İÇİNDEKİLER

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin kılavuz hazırlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören 8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik destekleme ve yetiştirme kursları açılacak. Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler gibi özel okullarda çalışan öğretmenler de destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alabilecek.

İŞLEMLER ONLINE YAPILACAK
Öğrenci ve öğretmen başvuruları 24-28 Ağustos'ta alınırken, kurslar 4 Eylül 2023-7 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak. Kurslara katılmak isteyenler, 'https://e-kurs.meb.gov.tr' internet adresindeki e-Kurs modülü üzerinden başvurabilecek. 8 ve 11'inci sınıf öğrencileri en fazla 6, 12'nci sınıf ise en fazla 8 ders seçebilecek.


ÜCRETSİZ ULAŞIM
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için desteği sürdüreceğiz" diye konuştu. Özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine aylık gelir desteği ödemelerinin artırıldığını anımsatan Göktaş, "Ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında engelli ve yaşlılarımız için 2015'ten bu yana 1 milyar 740 milyon lira destek ödemesi yaptık" dedi



MEMUR VE EMEKLİ İÇİN KRİTİK GÜN
Yaklaşık 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos'ta başlayan süreç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde devam ediyor. Kamu İşveren Heyeti'nin 14 Ağustos'ta ilk zam teklifini sunmasıyla başlayan pazarlıklar, 17 Ağustos'taki ikinci teklifle yoğunlaştı. Kamu İşveren Heyeti'nin ikinci teklifi '2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6 ve ikinci 6 ayında 5 zam' şeklinde olurken, memur sendikaları yeni teklif bekliyor. Belirlenen takvim gereği müzakere süreci bugün sona erecek. Gözler Kamu İşveren Heyeti'ne çevrilirken, uzlaşma sağlanamaması halinde görüşmelerde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlayacak. Kurul, toplu sözleşmeye dair nihai kararını 31 Ağustos'a kadar verecek.



81 İLDE DENETİM
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla 81 ilde eş zamanlı lokanta, restoran, kafeterya, otel gibi toplu tüketim yapılan yerlerde denetimler artırılacak, gerekli görüldüğünde numune alınarak uygun olmayan işletme ve ürünlere idari yaptırım uygulanacak. Bakan Yumaklı, rutin olarak yıl boyunca gerçekleştirilen risk esaslı denetim ve kontrollere ilaveten, farkındalığı artırmak amacıyla üç hafta boyunca yoğun denetimler gerçekleştirileceğini belirtti.

ŞOFÖRLERE YÜZ TANIMA SİSTEMI İLE TAKİP
Ulaştırma ve İçişleri Bakanlıkları kaza önleyici tedbirleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Öncelikli olarak takograf verilerinin TOBB eliyle Ulaştırma Bakanlığı'na yüklenmesi zorunluluğu ve bunun cezai yaptırımlarına ilişkin düzenleme yürürlüğe girecek. Geliştirilecek bir mobil uygulama ile yüz tanıma sistemi getirilerek sürücü ile takografı takılı olan ehliyet karşılaştırılacak. (Barış ŞİMŞEK)

TASARRUF BİLİNCİNİ ARTIRACAK İŞ BİRLİĞİ
Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Tasarruf Finansman Sektörü ile İbn Haldun Üniversitesi, 'Tasarruf Finansman Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin kurulması yönünde bir iş birliği protokolüne imza attı. Merkez; tasarruf bilincinin gelişmesi, ürün çeşitliliğinin artması, araştırmaların yapılması, finansal okuryazarlık oranının yükselmesi için çalışmalar yürütecek. İmza töreni FKB Başkanı Ali Emre Ballı, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan'ın katılımıyla yapıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN