Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır duyurdu: Limitler artırıldı! Girişimciye 900 bin TL destek

Bakan Kacır, TÜBİTAK destek programı üst limitlerinin artırıldığını açıkladı: Gençlere yönelik BİGG Programı’nın destek üst limiti 900 bin, KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı Proje Bütçesi üst limiti ise 2.4 milyon lira oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2023 Güncelleme 21 Ağustos 2023, 06:59
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır duyurdu: Limitler artırıldı! Girişimciye 900 bin TL destek

İÇİNDEKİLER

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülen destek programları üst limitlerinin artırıldığını belirtti. Açıklamaya göre; gençlerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma değerli girişimlere dönüştürebilmeleri amacıyla 'hibe destek' şeklinde başlatılan BİGG Programı destek üst limiti 450 bin liradan 900 bin liraya çıkartıldı.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ
KOBİ'lerin TÜBİTAK AR-GE desteği süreçlerine girişte yoğun olarak kullandıkları KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı Proje Bütçesi üst limiti de 1.2 milyon liradan 2.4 milyon liraya yükseltildi. Üniversitelerdeki bilgi birikiminin sanayiye aktarılarak ticari hayata kazandırılmasında önem taşıyan Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında üst limit 1 milyon lira yerine 1.5 milyon lira oldu.

Yeni üst limitler, başvuru veya değerlendirme süreci devam eden projeler için de geçerli olacak. TÜBİTAK desteklerinden yararlanarak AR-GE projesi gerçekleştiren kuruluşların finansmana erişimini önemli ölçüde kolaylaştıran senetle transfer (ön ödeme) limiti de 3 kattan fazla artırıldı. Buna göre; 1501, 1507, 1509 ve 1511 destek programları ile Yenilik Destek Programı Uygulama Esasları Yönergesi kapsamında senetle transfer ödemesi (ön ödeme) üst limiti 300 bin liradan 1 milyon liraya çıkartıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN