Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Hazine ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Togg tesislerini ziyaret etti!

Togg üretim ve teknoloji kampüsü 2 Bakan’ı ağırladı. Bakan Şimşek ile tesisi ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, ‘Yıl sonuna kadar 28 bin T10X üretilecek. 2024’te bu sayı 2.5 katına çıkacak’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2023 Güncelleme 19 Ağustos 2023, 06:57
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Hazine ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Togg tesislerini ziyaret etti!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin yerli ve milli gururu Togg vatandaşların ilgi odağı olmayı sürdürürken, teslimatlar da devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Togg üretim ve teknoloji kampüsünü ziyaret etti. Kacır ve Şimşek, Togg'un üretim aşamalarını inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

2 BİNİ AŞTI
Togg çalışanlarıyla sohbet eden Bakanlara, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da eşlik etti. Bakan Kacır, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Ağustos'un ilk yarısında teslim edilen Togg sayısının Temmuz toplamını geçtiğini belirterek, yıl sonuna kadar toplam 28 bin Togg T10X üretileceğini söyledi. Yollardaki Togg sayısının 2 bini aştığına dikkati çeken Kacır, şunları kaydetti:

DÜNYA MARKASI
"Togg'un sadece Türkiye'de değil, uluslararası pazarlarda da başarılı bir marka olması için Türk devleti olarak desteklemeye devam edeceğiz. 29 Ekim 2022'de Togg'un üretimini başlatarak, Cumhuriyet'imizin 100. yılına milli akıllı otomobilimizin üretimiyle adım atmış olduk. Gün geçtikte üretim düzeyi yükseliyor. Burada Türk sanayinin üreten gücünün geldiği seviyeye hep birlikte şahitlik ettik. Türkiye artık çok yüksek katma değerli, yüksek teknoloji ve Ar-Ge barındıran endüstri ürünlerini milli imkanlarıyla üretebilen bir ülke olma noktasına geldi. Togg için 177 bin ön talep gerçekleşmişti, bu yıl toplam 28 bin araç üretilecek ama önümüzdeki yıl bu sayı 2.5 katına çıkacak."



'BÜYÜK BAŞARI'
Bakan Şimşek de teknoloji kampüsü ziyaretinde ilgililerden bilgi alarak üretim bandından çıkan Togg otomobillerini inceledi. Teknoloji üssünün çok etkileyici olduğunu belirten Şimşek, şöyle konuştu: "Yüzde 90 otomasyonla üretim yapılması gerçekten büyük başarı. Yüksek teknoloji barındıran, son derece verimli ve muazzam şekilde faaliyet gösteren büyük bir teknoloji üssü. Türkiye için büyük bir başarı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN