MEB duyurdu: Beklenen tarih belli oldu! Öğretmenlere yer değiştirme imkanı

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB), her ikisi de sözleşmeli öğretmen olan eşlerin aile birliğine bağlı iller arası yer değiştirme başvurularının 21 Ağustos'ta başlayacağı bildirildi. İşte sizler için derlediğimiz 19 Ağustos tarihli TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2023 Güncelleme 19 Ağustos 2023, 06:57
MEB duyurdu: Beklenen tarih belli oldu! Öğretmenlere yer değiştirme imkanı

İÇİNDEKİLER

Her ikisi de sözleşmeli öğretmen olan eşlerin aile birliğine bağlı iller arası yer değiştirme başvuruları, 21 Ağustos'ta başlayacak. Öğretmenler, 21-25 Ağustos tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyuru ekinde yer alan dilekçeyi doldurarak yer değişikliği başvurusunda bulunabilecek. Başvuru tarihlerinin öğretmenlerin yaz tatili dönemi içinde olması sebebiyle dilekçeler istenilen il milli eğitim müdürlüğüne verilebilecek. Belirlenen şartlara uygun olanların atamaları gerçekleştirilerek ilgililere kısa mesaj yoluyla bilgi verilecek.



TEKNOFEST İÇİN KAYITLAR BAŞLADI
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İstanbul'dan sonra milyonları Ankara'da buluşturacak. Etimesgut Havalimanı'nda 30 Ağustos-3 Eylül'de gerçekleştirilecek festival için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Teknolojiseverlerin 5 gün boyunca festivale katılmak ve festival alanına giriş yapabilmesi için online kayıt yaptırması gerekiyor. www.teknofest. org web sitesi üzerinden yapılacak kayıt işlemlerinde kişisel bilgileri eksiksiz olarak doldurmak yeterli oluyor.



ÇİFTÇİ DESTEKLERİ HESABA AKTARILDI
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Hayvan hastalığı tazminatı, süt analizi, yağlı tohumlu bitkiler, sertifikalı tohum üretimi gibi destekler ve özellikle genç ve kadın kardeşlerimizi ilgilendiren Uzman Eller Projesi destekleriyle toplamda 300 milyon liralık tarımsal destek ödemelerimizi dün yatırdık" dedi. Yumaklı, bu yıl şu ana kadar 39 milyar lira tarımsal destek ödemesi yaptıklarını kaydetti.



ELEKTRİK TÜKETİMİ REKOR KIRDI
Türkiye'de elektrik tüketiminde önceki gün 1 milyon 132 bin 567 megavatsaatle günlük bazda yeni rekor kırıldı. Böylece, elektrik tüketiminde 26 Temmuz'daki 1 milyon 131 bin 7 megavatsaatlik rekor aşılmış oldu. Saatlik bazda önceki gün en yüksek elektrik tüketimi 54 bin 130 megavatsaatle 15.00'te, en düşük tüketim ise 37 bin 552 megavatsaatle 07.00'de gerçekleşti.

3 COĞRAFİ İŞARET TESCİL YOLUNDA
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini, Ezine peyniri ve Maraş tarhanası için Avrupa Birliği'ne (AB) yapılan coğrafi işaret başvurularının inceleme süreçlerinin tamamlanarak yayımlandığını bildirdi. Kacır, Ayaş domatesinin de inceleme süreçlerinin tamamlanarak AB Resmi Gazetesi'nde yayımlandığını anımsattı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN