Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Kalyon PV'den güneş enerjisi ve güç birliği

Kalyon PV Ar-Ge Merkezi yetkilileri ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güneş Enerjisi Depolama Sistemleri Geliştirilmesi amacıyla iş birliklerini genişletti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2023 Güncelleme 15 Ağustos 2023, 06:57
Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Kalyon PV’den güneş enerjisi ve güç birliği

İÇİNDEKİLER

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ile Kalyon PV Ar-Ge Merkezi, yenilikçi güneş enerjisi depolama sistemlerinin geliştirilmesi amacıyla yaptığı iş birliğini genişletti.

Kalyon PV Ar-Ge Merkezi yetkilileri ve HKÜ akademisyenlerinin katılımı ile gerçekleştirilen iş birliği toplantısının ardından, güneş enerjisinin depolanması ve verimli kullanılmasına yönelik farklı batarya teknolojilerinin karşılaştırmalı analizini hedefleyen proje devreye alındı.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, "Devreye alınan güneş enerjisi depolama ve izleme sistemleri ile ilgili proje, enerji sektöründe sürdürülebilirliğin ve verimliliğin artırılması için önemli bir veri kaynağı oluşmasına öncülük edecektir" dedi. Toplantıya çevrimiçi katılan Kalyon PV CEO'su Ersan Tüfekçi de "Çalışmalar kapsamında Ar-Ge Merkezi'mizde ürettiğimiz yenilikçi panellerin HKÜ'de anbean takibini yapabileceğiz" diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN