2023 Kısa çalışma ödeneği ne kadar, kaç TL? KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI MI, ne zamana kadar uzatıldı? SORGULAMA EKRANI

Kısa Çalışma Ödeneği, işçilerin veya işverenlerin talebi üzerine, çalışma süresinin geçici olarak azaltılması veya tamamen durdurulması durumunda, çalışanlara gelir desteği sağlamak amacıyla uygulanan bir sosyal yardım programıdır. Bu ödeneğin amacı, ekonomik kriz veya olağanüstü durumlar gibi istisnai dönemlerde işçilere destek olmaktır. Peki 2023 Kısa çalışma ödeneği nedir, kimler alabilir, şartları neler, nasıl başvuru yapılır? 2023 Kısa çalışma ödeneği ne kadar, kaç TL? İşte başvuru ve sorgulama ekranı.

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2023, 08:00 Güncelleme 31 Temmuz 2023, 08:00
2023 Kısa çalışma ödeneği ne kadar, kaç TL? KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI MI, ne zamana kadar uzatıldı? SORGULAMA EKRANI

İÇİNDEKİLER

Kabine Toplantısının sona ermesinin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa çalışma ödeneği hakkında da yeni duyurular yaptı. Buna göre kısa çalışma ödeneği 3 ay süreyle uzatıldı. Peki 2023 Kısa çalışma ödeneği nedir, kimler alabilir, şartları neler, nasıl başvuru yapılır? 2023 Kısa çalışma ödeneği ne kadar, kaç TL? İşte başvuru ve sorgulama ekranı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI MI, NE ZAMANA KADAR UZATILDI?

24 Temmuz 2023 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15.50'de başlayan kritik Kabine Toplantısı sona erdi. Başkan Erdoğan toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan kısa çalışma ödeneği hakkında şöyle konuştu:

"Depremin istihdama etkisini en aza indirmek amacıyla başlatılan kısa çalışma ödeneğini 3 ay süreyle uzatıyoruz."

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?

İşyerindeki çalışma sürelerinin geçici olarak azaltılması veya durdurulması hallerinde, üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Genel ekonomik, sektörel veya bölgesel kriz ile zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak önemli ölçüde azaltılması veya işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen geçici olarak durduran her bir işveren kısa çalışma başvurusunda bulunabilir.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

İşverenin; e-Devlet üzerinden gerekli alanları doldurarak başvuru yapması gerekmektedir. Ayrıca aynı sistem üzerinden kanıtlayıcı belge olarak aşağıdaki belgelerin eklenmesi yeterlidir.

- Çalışma süresinin azaltıldığını veya faaliyetin kısmen/tamamen durdurulduğunu ortaya koyan belgeler (örneğin: ücret bordroları, puantaj kayıtları, üretimin, hizmetin ve/veya ihracatın azaldığına, siparişlerin ve/veya sözleşmelerin iptal edildiğine dair vb. belgeler) ile

- Resmi makamlar tarafından faaliyeti durdurulan işyerleri kapsamında olduğuna dair diğer belgeler

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ