Emekliye zam yasası: Memur maaşının 22 bin lira yapılmasına yönelik düzenleme için harekete geçildi!

Meclis’te yasama faaliyeti başlıyor. İlk gelecek yasada emeklilerin ve memurların zamları olacak. Öte yandan ikinci torba yasa içinde ekonomiye ve depreme yönelik bazı düzenlemelerin bulunması bekleniyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2023 Güncelleme 11 Haziran 2023, 06:55
Emekliye zam yasası: Memur maaşının 22 bin lira yapılmasına yönelik düzenleme için harekete geçildi!

İÇİNDEKİLER

AK Parti grubu emekli maaşlarının düzeltilmesi ve en düşük memur maaşının 22 bin lira yapılmasına dönük düzenleme için düğmeye bastı. 5-6 maddelik düzenleme aynı zamanda yeni dönemde çıkacak ilk yasa da olacak. Erdoğan'ın talimatı ile en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseltilmişti.

Bu düzenleme sonrasında 5 bin 500 lira maaş alan birine 2 bin lira zam yapılırken maaşı 7 bin 200 lira olan ve üstelik çok daha fazla prim ödeyen emekli sadece 300 lira artış almıştı.

Bu durum üzerine emeklilerin itirazları gündeme geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası bunları düzelteceklerini söyledi. AK Partili milletvekillerinin üzerinde çalıştığı yasa teklifine göre bu sıkıntının giderilmesi için emekli maaşlarında kademeli artış getiren bir sisteme geçilecek. Böylece yüksek prim ödeyenler daha yüksek maaş alacak.



İKİNCİ TORBA EKONOMİ VE DEPREM
AK Parti, bakanlıklara çıkmasını istedikleri acil düzenlemeler olup olmadığını da sordu. Bu çerçevede bir torba yasa teklifi daha hazırlanacak. İkinci torba yasa içinde ekonomiye ve depreme yönelik bazı düzenlemelerin bulunması bekleniyor.
Zübeyde YALÇIN

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN