İşlemi uzayanlara çift ikramiye: Maaşı bekleyenlere 4 bin TL!

Mart ayında başvuran EYT’liler bu yılki iki bayram ikramiyesini de alabilecek. Emeklilik işlemleri tamamlananlar fark, emekli aylığı, ikramiye ve promosyon dahil tüm haklarını alıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2023 Güncelleme 24 Mayıs 2023, 06:57
İşlemi uzayanlara çift ikramiye: Maaşı bekleyenlere 4 bin TL!

İÇİNDEKİLER

EYT yasası kapsamında 1.7 milyon başvurunun büyük bölümüne emekli aylığı bağlanırken, diğer başvurular da ay sonuna kadar tamamlanacak. Bütün emeklilere 28 Haziran'dan önce 2 bin lira Kurban Bayramı ikramiyesi yatırılacak. Mayıs sonuna kadar aylık başvurusu yapanlar da bu ödemeden yararlanacak.

Aylıkları henüz bağlanmayanlar ise önceki bayram da dâhil çift ikramiye alacak. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, EYT kapsamında aylık bağlama işlemlerinin devam ettiğini belirterek, "Bu ay sonuna kadar tamamlanacak. Tamamlanmasa da en fazla 1 hafta veya 10-15 gün sarkar. Ama kimsenin endişesi olmasın, herkes bütün haklarını birikmiş olarak alacak. Bazen eksik işlemleri olanlar var, onların dosyaları tamamlanıyor, onlarla ilgili hiçbir sorun yok" diye konuştu.

Bakan Bilgin, emekliliğe başvuranların bütün haklarını birikmiş olarak alacağını söyledi. Emeklilik işlemleri tamamlananlar fark, emekli aylığı, ikramiye ve promosyon dahil tüm haklarını alıyor.



ASGARİ ÜCRETE ZAM KESİNLEŞTİ
Asgari ücretin Temmuz'da yeniden değerlendirileceğine işaret eden Bakan Bilgin, enflasyon başta olmak üzere çeşitli parametreler dikkate alınarak düzenleme yapılacağını söyledi. Bilgin, en düşük memur maaşının da 22 bin lira olacağını ve bu konuda hazırlıkların yapıldığını kaydetti.
Hazal ATEŞ

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN