AK Parti seçim beyannamesi hazırlıklarına hız verdi! ÖTV indirimi, vergi ve prim borçlarına yapılandırma gündeme geldi

AK Parti’nin seçim beyannamesi için hazırlıklar sürerken, araçlarda kademeli ÖTV indirimi, vergi ve prim borçlarına yapılandırma gündeme geldi....

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ocak 2023 Güncelleme 20 Ocak 2023, 09:32
AK Parti seçim beyannamesi hazırlıklarına hız verdi! ÖTV indirimi, vergi ve prim borçlarına yapılandırma gündeme geldi

İÇİNDEKİLER

AK Parti önümüzdeki aylarda kamuoyu ile paylaşacağı seçim beyannamesinin hazırlıklarına hız verdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, seçim beyannamesinin sade bir dille, herkesin anlayacağı şekilde yazılmasını istedi. Beyanname adalet, ekonomi, eğitim, sanayi, savunma sanayii ve toplumsal huzur gibi 6 başlık altında toplanacak. Ancak esas ağırlık ekonomide olacak.


SIFIR ARACA ÖTV İNDİRİMİ
Beyanname, Türkiye Yüzyılı konsepti ile hazırlanacak. Vaatler tek tek sıralanacak. Bunlar arasında sıfır araç alımında ÖTV'nin kademeli olarak indirilmesinin de yer alması planlanıyor. Buna göre bir araç için 200 bin lira ÖTV alınıyorsa, 5 yıl içinde 100 bine düşecek.

İŞTE VAATLER
Üzerinde tartışılan vaatler arasında iş garantili meslek eğitimi, sağlık akademisi, ucuz enerji gibi konular yer alıyor. Vergi ve prim, trafik cezaları, köprü geçişleri başta olmak üzere devletin alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin gelen yoğun talep üzerine, bu konularda adım atılması gündeme geldi. Kesin karar önümüzdeki günlerde açıklanacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN