Kendi iş fikrini oluşturup getirene... Dev müjde geldi! İşi olmayanlara işsizlere 65.000 TL veriliyor!

Kendi iş fikri olan fakat bunu uygulamaya dökecek parasal desteği bulunmayan girişimcilere müjde! KOSGEB vasıtasıyla aklınızdaki fikirleri yaşama geçirmek amacıyla sizin de bir fırsatınız olabilir. Çoğu genç girişimci, çoğu işe fayda ve kullanımı kolay fikri olsa dahi ne yazık ki parasal zorluklardan ötürü bu fikirleri yaşama geçiremiyor. Bu ve bunun gibi sebeplerden ötürü kendi iş fikrini getiren girişimcilere KOSGEB parasal destekte bulunacak.

Giriş Tarihi 04 Mayıs 2022, 08:51 Güncelleme 04 Mayıs 2022, 08:51
Kendi iş fikrini oluşturup getirene... Dev müjde geldi! İşi olmayanlara işsizlere 65.000 TL veriliyor!

İÇİNDEKİLER

İşiniz yoksa ve nakit ihtiyacınızı karşılamayı istiyorsanız KOSGEB güzel bir fırsat sunuyor! Genellikle kendi işini kurmayı isteyenlere özel atılması plan edilen bu adım, yanında mühim kazanımları da getiriyor! Bu anlamda proje sunulduktan sonra, kurumdaki incelemelerin sonrasında onay gören düşüncelerin ne kadar destek alacağına da gene kurum kendi karar verecek. Kurum esasen halihazırda şimdilik düşünce oluşturmadan ya da sunmadan sertifika alımı amacıyla destek vermektedir.

Nedir Bu Destek?

İşi olmayan, işsiz fakat girişimcilik hayali kuran insanlar etrafımızda sık sık mevcuttur. Fikirleri ne kadar güzel olursa olsun bazı durumlarda parasal imkansızlıklar sebebiyle yaşama geçirmek nerdeyse imkansızdır. İşte tam bu noktada KOSGEB yardımınıza koşar ve kıymetli düşüncelerinize ehemmiyet sunarak yaşama geçirmeniz konusu ile ilgili destek olur. KOSGEB vasıtasıyla destek alabilmek isteyen girişimciler ilk olarak KOSGEB'in kursuna kayıt olmak zorundadır. Normal şartlarda ücretli olan kurs destek almayan şahıslar amacıyla ücretsizdir. Kurs bitiminde girişimcilik sertifikası verilmektedir. Kurs adımını tamamlayıp sertifika alan katılımcılar iş düşüncelerini kuruma sunacaklar.

Projelere hibe var

Proje kapsamında verilebilecek desteğin üst limiti geri ödemesiz 300.000 (üçyüzbin) TL ve geri ödemeli 700.000 (yediyüzbin) TL olmak üzere azami 1.000.000 (birmilyon) TL'dir. Bununla eş güdümlü Programda tespit edilen limitleri geçmemek üzere Proje Teklif Çağrısı özelinde yeni limitler belirlenebilir.

Kimler alabilir?

Mevcut işletmesi olan Kobiler, yeni iş kurmak isteyen girişimciler, KOSGEB desteklerinden faydalanabilir ve hibe alabilirler. KOSGEB ufak ve orta ölçekli işletmelere devlet desteklerini alarak işlerini geliştirme, büyütme, vatan dışına açılma gibi çoğu alanda destek olmak amacıyla kurulmuştur.

KOSGEB nedir?

KOSGEB' in açılımı ufak ve orta ölçekteki işletmeleri geliştirme ve destekleme birimidir. Türkiye'deki ufak ve orta ölçekteki işletmeleri destekleyerek ekonomideki rolünü ve etkililiğini arttırmayı amaçlamaktadır. 20 Nisan 1990 senesinde kurulmuştur. Merkezi Ankara'dır. Fakat genel olarak bütün illerde birimleri mevcuttur. Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlıdır. Verdikleri destek ve hizmetin tamamıyla bedava olması girişimciler amacıyla olabildiğince mühim bir fırsattır.

BAŞVURMAK İÇİN LİNKE TIKLAYIN

https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekdetay/7391/geleneksel-girisimci-destek-programi