Almanya’da yağ ve un bitti! Türk fırıncı isyan etti: Bild manşet yaptı

Gıda ve tedarik sıkıntısı ile enflasyon Avrupa’yı sardı. Almanya’da fırın işleten Hülya Yavuz, un ve yağı olmadığı için pide yapamadığını anlattı. Alman Bild gazetesi Yavuz’u manşete taşıdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Nisan 2022 Güncelleme 10 Nisan 2022, 06:57
Almanya’da yağ ve un bitti! Türk fırıncı isyan etti: Bild manşet yaptı

İÇİNDEKİLER

Pandemi sonrasında başlayan Rusya -Ukrayna savaşı ile birlikte, başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada özellikle gıda ürünlerinde tedarik sıkıntısı başladı.

Enerji ve gıdada artan fiyatlara bir de ürün olmaması eklenince Avrupa'nın birçok bölgesinde market rafları boş kaldı. Gıda sıkıntısı çekilen ülkelerden birisi de Almanya.

Münih'te Elasya adlı fırının sahibi Hülya Yavuz, ülkede yaşanan ayçiçek yağı ve un krizini yaşayanlardan birisi. Almanya'nın en büyük gazetelerinden Bild'e manşet olan Hülya Yavuz, "Ramazan ayında pide yapamıyorum. Çünkü un ve ayçiçek yağı yok" dedi.

Ülkede büyük bir enflasyon yaşandığına dikkat çeken Hülya Yavuz, "Haftada bir kez toptancı pazarına giderdim ve o hafta için ihtiyacım olanı alırdım. Çünkü oradaki birçok noktada da un ve Ayçiçek yağı yok. Marketlerde de aynı durum geçerli. Bir çalışanımı gün içinde belli aralıklarla süpermarkete gönderiyorum. Un ve ayçiçek yağı var mı bakıp geliyor. Maalesef durum bu" dedi.

RAFLAR BOŞ YAĞ VE UN BULUNMUYOR
Avrupa'nın birçork kentinde marketlerde raflar boş. Fiyatlar ise yükseliyor. Bu durumu anlatan Hülya Yavuz, Alman Bild gazetesinin manşetine çıktı.