Öğretmenlere uzman ve başöğretmenlik yolu açıldı! İşte yeni kazanç detayları: 3 kariyer basamağı, ek gösterge artışı...

TBMM komisyonundan geçen düzenleme ile öğretmenlere uzman ve başöğretmenlik yolu açılırken, ek göstergeler de artırılacak. Gelirler de yükselecek. İşte haberin tün detayları...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ocak 2022 Güncelleme 12 Ocak 2022, 07:01
Öğretmenlere uzman ve başöğretmenlik yolu açıldı! İşte yeni kazanç detayları: 3 kariyer basamağı, ek gösterge artışı...

İÇİNDEKİLER

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, TBMM komisyonunda kabul edildi. Teklife göre; öğretmenlik mesleği, aday öğretmenlik döneminden sonra 'öğretmen', 'uzman öğretmen' ve 'başöğretmen' olmak üzere 3 kariyer basamağına ayrılacak.



Aday öğretmenlikte süre, 1 yıldan az, 2 yıldan çok olamayacak.



Zorunluluklar hariç bu süre içinde aday öğretmenlerin görev yeri değiştirilemeyecek.



Uzman öğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatı yüzde 20'den 60'a, başöğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatı ise yüzde 40'tan 120'ye yükseltilecek.



1. Derecelı kadroda görev yapan öğretmenlerin ek göstergeleri 3600'e çıkarılacak. Ek gösterge, 2. derecede bulunan öğretmenler için 3000, 3. derecede bulunanlar için 2200 olarak belirlenirken; 4. derece için 1600, 5. derece için 1300, 6. derece için 1150, 7. derece için 950, 8. derece için 850 olacak. Bu düzenleme 15 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek.



Özel Barınma Hizmeti Veren Kurumlar ve Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'de yapılan değişiklikle, sözleşmeli öğretmenlerin can güvenliğine ve sağlık mazeretine bağlı olarak yer değiştirmelerine imkan sağlanacak.



ÜCRETLİ ÇAĞRISI
Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri sırasında söz alan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ücretli öğretmenlerin asgari ücretin üzerinde bir ücrete kavuşturulması gerektiğini söyledi.



ÖZEL OKULA EN ÇOK % 36.73 ARTIŞ
Özel okul zammıyla ilgili yeni tarife belirlendi. Okul ücretlerine azami olarak yüzde 36.73 oranında zam yapılabilecek. 12 aylık ortalamalara göre ÜFE ve TÜFE toplanıp ikiye bölünecek, ardından 5 puan eklenerek zam sınırı bulunacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN