Esnafa Hazine destekli kredi sağlanacak (Ekonomi haberleri)

Esnafa 2022’de 28 milyar, 3 yılda ise 90 milyar liralık Hazine destekli kredi sağlanacak. Türk markalarının dünya markası olması desteklenecek. Türk markaların dünya markalarına dönüştürülmesi için yeni destek mekanizmaları devreye girecek. Firmaların ihracata yönlendirilmesi için destekler sağlanacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Kasım 2021 Güncelleme 03 Kasım 2021, 07:00
Esnafa Hazine destekli kredi sağlanacak Ekonomi haberleri

İÇİNDEKİLER

Salgın sürecinden olumsuz etkilenen esnafa 9 milyar liranın üzerinde hibe, gelir kaybı, kira desteği veren hükümet, 2022'de de 28 milyar liralık hazine garantili kredi sağlayacak. Bu destek 2023'te 30 milyar, 2024'te 32 milyar liraya çıkacak. Böylece 3 yıllık bütçe döneminde esnafa sağlanan hazine destekli kredi tutarı 90 milyar liraya ulaşacak. Kooperatiflerin desteklenmesi programı kapsamında bu yıl 14.5 milyon lira olmak üzere gelecek 3 yıllık dönemde 80 milyon liraya yakın destek sağlanacak. Türk markaların dünya markalarına dönüştürülmesi için yeni destek mekanizmaları devreye girecek. Firmaların ihracata yönlendirilmesi için destekler sağlanacak. Hazal ATEŞ

DİJİTAL FİRMALARA TURKCELL AYRICALIĞI
Turkcell,
'Esnafla Varız' kampanyasıyla masrafını azaltmak, gelirini artırmak ve işini dijital platformlara taşımak isteyen esnafa özel ayrıcalıklar tanıyor. Turkcell'li esnaf, dijital dönüşüm finansmanı ve akaryakıt harcamalarında avantajlardan faydalanırken, işini dijital platforma taşımak isterse de Trendyol'da 3 ay boyunca yüzde 20 komisyon indiriminden yararlanıyor. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, "Ülkemizin can damarı esnafımıza bir yandan tasarruf imkanı sağlamak bir yandan da dijitalleşmesine katkı sunmak istiyoruz" dedi.

EVDE BAKIM DESTEĞİ 21 BİN LİRAYI GEÇTİ
Hükümet
toplumun tüm kesimlerine yönelik koruma alanlarını güçlendirirken, 2022'de 560 bin hastaya evde sağlık hizmeti verilecek. Yaklaşık 550 bin vatandaşa (ayda bin 797 lira) yılda 21 bin 564 lira evde bakım desteği sağlanırken, bu tutar yeni yılla birlikte zamlanacak. Bu hizmet için gelecek yıl bütçeden 13.2 milyar lira aktarılacak. Hazal ATEŞ

RUS TURİSTLER ZİRVEYİ KAPTI
Antalya,
bu yılın ilk 10 aylık döneminde Covid-19'a rağmen 8.5 milyondan fazla turist çekti. Kente gelen turistler arasında ilk sırada Ruslar yer aldı. Rusya'dan 10 ayda geçen yıla göre yüzde 145 artışla 3 milyon 448 bin 706 turist geldi. Antalya'ya en fazla turist gönderen ülkeler sıralamasında 1 milyon 258 bin 138 kişi ile Ukrayna ikinci sıra yer aldı. Antalya, bu yıl 1 milyon 164 bin 338 Alman turisti konuk etti.

ZENGİN DÖNÜŞÜM
Norveç
üretimi Ocean Ness adlı açık deniz kurtarma gemisi, bir milyarder için lüks bir keşif yatına dönüştürülüyor. Project Master olarak adlandırılan yeni dönüşüm, Hollandalı Icon Yachts tarafından gerçekleştirilecek. Uzun menzilli geziler için aile odaklı tekne arayan bir süperyat sahibinin isteğiyle tasarlanan yatın uzunluğu 70 metreye çıkarılacak. Üst yapının çoğu bozulmayacak. 2 VIP kamara, 3 ikiz kamara ve dev ana süitiyle 12 misafir için konaklama imkanı sunulacak. Ayrıca 19 mürettebata kadar kabin olacak. Ana salon, spor salonu, jakuzi, spa, sauna, helikopter pistinin yer alacağı yatta, su oyuncakları ve denizaltı bulunacak.

YARIŞMA ZAMANI!
GIRARDPERREGAUX, Aston Martin ile yaptığı yeni ortaklığın ikinci saati olan Laureato Chronograph Aston Martin Edition'ı ortaya çıkardı. İngiliz Aston Martin'in yarış yeşilinin kullanıldığı saatin kadranı, Girard- Perregaux'un 1975'teki ikonik Laureato'sunu onurlandırmak için sekizgen bir çerçeveye yerleştirildi. Saatin arkasında Aston Martin'in logosunun işlendiği safir kristal bir bölme yer aldı. Sadece 188 adet üretilecek saatin fiyatı ise 18 bin 100 dolar olarak belirlendi.

2022'DE GELİYOR
Apple, sanal gerçeklik gözlük setini gelecek yıl satışa sunmayı planlıyor. Hem artırılmış gerçeklik hem de sanal gerçeklik deneyimi sunacak cihaz, gelişmiş birçok sensör, 8K çözünürlüğünde ekranlar ve süper güçlü işlemcisiyle yüksek kaliteli sanal gerçeklik oyunlarının oynanmasına olanak sağlayacak. Apple'ın geçen yıl aldığı Spaces platformunu, AR/ VR odaklı projelerine entegre etmesi bekleniyor.

TURKISH CARGO AĞINA MACAU DA EKLENDİ
Türk Hava Yolları'nın kargo markası Turkish Cargo, Hong Kong'un ardından Çin'in önemli ekonomi merkezlerinden biri olan Macau'yu da direkt kargo uçuşu yaptığı destinasyonlar arasına ekledi. Marka, direkt kargo uçuşu yaptığı destinasyonları Macau seferleri ile 97'ye çıkardı. Çin'in Guangdong eyaletinde yer alan ve önemli bir turizm ve finans merkezi olan Macau, yüksek teknoloji, e-ticaret, elektronik ve tekstil sektörlerinde de piyasa liderlerine ev sahipliği yapıyor.