Kasım FED toplantısı ne zaman saat kaçta? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Powell saat kaçta konuşacak 2021?

Her yıl belirli tarihler arasında yapılan FED toplantısı sonrası ABD Merkez Bankası da faiz kararını açıklıyor. Son toplantı geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleştirilmişti. Beklentiler dahilinde de politika faizi değiştirilmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit kalmıştı. Gözler bu kez Kasım ayı FED toplantısına çevrildi. Peki; Kasım FED toplantısı ne zaman saat kaçta? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Powell saat kaçta konuşacak 2021? İşte tüm detaylar...

Giriş Tarihi 03 Kasım 2021, 06:28 Güncelleme 03 Kasım 2021, 06:28
Kasım FED toplantısı ne zaman saat kaçta? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Powell saat kaçta konuşacak 2021?

İÇİNDEKİLER

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell bu yıl 7. kez düzenlenecek olan FED toplantısı sonrası açıklamalarda bulunacak. Amerika Merkez Bankası'nın nasıl bir karar alacağı merak konusu oldu. Bankanın faizleri artırıp artırmayacağı gündemde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki; Kasım FED toplantısı ne zaman saat kaçta? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Powell saat kaçta konuşacak 2021?

KASIM FED TOPLANTISI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

FED toplantısı 2-3 Kasım 2021 tarihleri aralığında gerçekleştirilecek. Toplantının ardından alınan kararlar kamuoyuna duyurulacak. Bir sonraki FED toplantısı ise Aralık ayında yapılacak.

POWELL SAAT KAÇTA KONUŞACAK?

2-3 Kasım tarihlerinde organize edilecek olan FED toplantısında alınan kararlar, toplantı bittikten sonra Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell tarafından duyurulacak.

SON FED TOPLANTISINDA NE KARAR VERİLDİ?

Son FED faiz toplantısı 21-22 Eylül tarihleri arasında yapılmıştı. Toplantı sonrası FED Başkanı Powell faiz kararını açıklamıştı. ABD Merkez Bankası (FED), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakmıştı.