SSK ve Bağ-Kur emeklilerini yakından ilgilendiriyor! Eylül enflasyonu açıklandı emeklinin 3 aylık zammı da belli oldu

Milyonların Ocak zammının ipucu geldi. Memurlara ve memur emeklilerine yüzde 5'lik zamma ilaveten yüzde 1.23 enflasyon farkı çıktı. 3 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı da yüzde 4.23'e ulaştı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2021 Güncelleme 05 Ekim 2021, 07:54
SSK ve Bağ-Kur emeklilerini yakından ilgilendiriyor! Eylül enflasyonu açıklandı emeklinin 3 aylık zammı da belli oldu

İÇİNDEKİLER

Memurların, emeklilerin Ocak zammı için ipucu dün açıklanan enflasyon verileriyle geldi.

Temmuz-Eylül verileri memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkı alacağını gösterirken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammının yüzde 4.23'e ulaştığını ortaya koydu.

GERİYE 3 VERİ KALDI
Memurların ve emeklilerin zam oranında enflasyon belirleyici oluyor. Bu yılın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını gösterecek.

6 aylık enflasyon ne kadar çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de o kadar zam alacak.

Memurlar ve memur emeklileri ise toplu sözleşme kapsamında Ocak'ta yüzde 5 zam alırken, ikinci 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü aşarsa ayrıca fark da alacak. Yüzde 3'ü aşan kısım enflasyon farkını gösterecek.

FARK EŞİĞİ AŞILDI
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), dün Eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı.

Buna göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Eylül'de yüzde 1.25 arttı. Böylece ikinci 6 aylık enflasyonun 3 aylık döneminin verisi belli oldu. Temmuz-Eylül enflasyonu yüzde 4.23 olarak gerçekleşti.

3 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 4.23 görünürken, memurlara ve memur emeklilerine yüzde 3'lük zam oranı aşıldığı için fark çıktı.

Yüzde 5'lik Ocak artışına ilaveten 3 ayda yüzde 1.23 enflasyon farkı oluştu. Kesin oranlar için geriye 3 veri kaldı. Ekim, Kasım, Aralık enflasyonu eklenecek, 15 milyonu aşkın memur ve emeklinin zam oranı belli olacak.

EN ÇOK ARTIŞ KÖMÜRDE
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Eylül'de aylık bazda yüzde 1.25, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 1.55 artış gösterdi.

Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 19.58, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 43.96 oldu. Tüketici fiyatları bazında Eylül'de en fazla fiyat artışı yüzde 33.72 ile kömür ücretinde, en fazla düşüş ise yüzde 29.6 ile limonda görüldü. Artışta ikinci sırayı yüzde 30.46 ile kıvırcık aldı.