Gaziantep'te TOKİ başvuru bedeli, ücreti ne kadar? Gaziantep 14 bin TOKİ başvuru şartları neler?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi TOKİ işbirliliği ile kentteki belirli yerlerde 14 bin konut için başvurularını başlattı. Yeni konut projesinde ön taleplere başvuru yapmak isteyen vatandaşlar başvuru şartlarını merak ediyor. Eylül ayında başlayan projenin hangi ilçeler için planlandığı da araştırılıyor. Peki nasıl başvuru yapılır? Gaziantep'te TOKİ başvuru bedeli, ücreti ne kadar? Gaziantep 14 bin TOKİ başvuru şartları neler? İşte tüm detaylar...

Giriş Tarihi 16 Eylül 2021, 15:23 Güncelleme 16 Eylül 2021, 15:24
Gaziantep’te TOKİ başvuru bedeli, ücreti ne kadar? Gaziantep 14 bin TOKİ başvuru şartları neler?

İÇİNDEKİLER

TOKİ ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ortak projesiyle 14 bin konut yapılacak. Başvuru ekranı vatandaşların erişimine açıldı. Ev sahibi olmak isteyenler başvuru şartlarını ve diğer detayları merak ediyor. Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''İlk etapta Kuzeyşehir'e ve Güneyşehir'e 300 konut, Kızılhisar bölgesine de 340 konut yapılacak.'' dedi. Proje ile işçi, memur ve emekli vatandaşlar, uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olabilecek. Peki Gaziantep'te TOKİ başvuru bedeli, ücreti ne kadar? Gaziantep 14 bin TOKİ başvuru şartları neler?

TOKİ 14 BİN EV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gaziantep'teki 14 bin konutluk projede, ön talepler 15 Eylül'de alınmaya başlandı. Başvurular 15 Eylül- 1 Kasım tarihleri aralığında Gazi Konut A.Ş. satış ofisi ve web sitesi üzerinden yapılabilecek.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Başvuru bedeli 1000 TL olarak belirlendi.

GAZİANTEP TOKİ KONUT BAŞVURU EKRANI

2+1 odalı 204 ev, 3+1 odalı da 159 ev satışa çıkarılacak. Kura ve sözleşme tarihleri de Gazi Konut A.Ş. tarafından ilan yoluyla ilan edilecek.

GAZİANTEP 14 BİN TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER, KİMLER BAŞVURABİLİR?

Belediye Başkanı Fatma Şahin, söz konusu projenin özel sektör iş birliğiyle yapılacağını ifade etti ve şöyle konuştu;

"İlk etapta Kuzeyşehir'e ve Güneyşehir'e 300 konut, Kızılhisar bölgesine de 340 konut yapılacak. Şehir genelinde çalışan işçi, memur ve emekli vatandaşlar, uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olacak. Gelir-gider tablosuna göre ödeme planının hazırlanacağı projede, en geç 15 Eylül'de kadar ön talepler toplanmaya başlanacak. Bürokratik işlemlerinin büyükşehir tarafından yapıldığı, iki yılda da konut yapma şartını getirdiğimiz bir sistemi hayata geçiriyoruz. İstenilen sürede bunun yapılması şart. Aksi taktirde sorumlular sistemin dışında kalacak. Bunun yanı sıra kira ve konut fiyatlarını aşağı çekmek için arsa maliyetlerinin hepsini biz göğüslüyoruz."

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de emeği geçenlere teşekkür etti.

Kentin her anlamda hızlı büyüdüğünü belirten Koçer, "Şehrimizin en önemli konularından birisi konut açığı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin attığı bu adımı çok değerli ve anlamlı bulduğumuzu ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak da kentin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyleyerek "Gaziantep büyük bir şehir, konuttaki sorunların altından kalkacağız. Bu anlamda yeni projemizin de kıymetli olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan da projenin detaylarına ilişkin sunum gerçekleştirdi. Cihan, proje kapsamında Kuzeyşehir'de 10 bin 400, Güneyşehir'de 2 bin 850 ve Kızılhisar bölgesinde ise 750 yeni konut yapılacağını bildirdi.