Ateş pahası değil! Bu fiyatlara hayatta bulamazsınız! Ziraat Bankası 2. el Passat! Skoda Superb, Ford Focus, Renault Fluence satıyor

Ziraat Bankası'ndan satılık araçlar, ipotekli kullandırılan kredilerin ödenmemesi neticesinde icra prosedürü başlatılan araçları ya da bankanın elindeki satılık araçları ihtiva eder. Ziraat Bankası'ndan satılık taşıt alırken spot piyasalara nazaran daha az para ödeyerek alış veriş gerçekleştireceğiniz amacıyla kuşkusuz bir kardan ve karlı bir alış verişten konuşmak mümkündür. Bunun en mühim sebebi ise vasıtalar amacıyla spot piyasalarda bireylerin karlarını düşünerek satış yapması, bankaların ise batık kredilerin temini amacıyla daha az bir kar ile satışı tamamlamak istemesidir.

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2021, 09:08 Güncelleme 24 Ağustos 2021, 09:08
Ateş pahası değil! Bu fiyatlara hayatta bulamazsınız! Ziraat Bankası 2. el Passat! Skoda Superb, Ford Focus, Renault Fluence satıyor

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin en büyük bankası olan Ziraat Bankası kendi bünyesinden otomobil satışı yapıyor. Bu anlamda Ziraat Bankası'ndan satılık vasıtalara erişmek amacıyla Ziraat Bankası Araçları bağlantısını inceleyebilir ve süratli arama özelliği ile dilediğiniz özelliklere sahip taşıtları basitçe bulabilirsiniz. Sayfaya girdiğiniz anda sizi ihalesi devam eden, yeni eklenen, fiyatı düşen kategorilerinde vasıtalar karşılayacaktır. Satın alabilmek dilediğiniz kategoride ürünleri bu özelliklerine göre aratabilirsiniz. İl, marka, model ve model senesi gibi özelliklerini söyleyerek aradığınız türde bir aracın sistem üstünde bulunup bulunmadığını basitçe bulabilirsiniz.

Ziraat Bankası 2. el Skoda Superb, Ford Focus, Renault Fluence satıyor

Ziraat Bankası 2. el Skoda Superb, Ford Focus, Renault Fluence satıyor

Ziraat Bankası 2. el Skoda Superb, Ford Focus, Renault Fluence satıyor

Ziraat Bankası'ndan Satılık Araç Almak Karlı Mıdır?

Ziraat Bankası'ndan satılık taşıt alırken spot piyasalara nazaran daha az para ödeyerek alış veriş gerçekleştireceğiniz amacıyla kuşkusuz bir kardan ve karlı bir alış verişten konuşmak mümkündür. Bunun en mühim sebebi ise vasıtalar amacıyla spot piyasalarda bireylerin karlarını düşünerek satış yapması, bankaların ise batık kredilerin temini amacıyla daha az bir kar ile satışı tamamlamak istemesidir.

Bankalar, uzman raporları ile fiyatları belirlerken serbest piyasada fiyatlar, bireylerin detaylı kriterleri meydana koyarak tespit ettiği bir sonuçtur. Bankaların bilirkişi raporları neticesinde meydana bir muhammen bedel çıkacaktır. Başlangıç fiyatı olarak da adlandırılabilecek bu muhammen bedel üzerinden bankaya teklifinizi sunarsınız.

Ziraat Bankası İcradan Araç

Ziraat Bankası'nın satılık araçları ilk önce icra müdürlükleri aracılığı ile satışa çıkarılırlar. Eğer banka icra müdürlüklerinin muhammen bedelini yeterli bulmazsa, kendi şartları ile mamülleri satabilmek suretiyle taşıtları avukatları vasıtasıyla satın alır. Böylece mamüller üzerindeki tek hâkim satıcı durumunu alır ve dilediği gibi satışta söz hakkına sahip olur.

Banka Araçlarını Kendi Yapısında Satıyor

Banka kendi içeriğinde araçları satabilmek suretiyle icradan satılık araçları satın alır ve mülkleri arasına katar. Kendi tespit ettiği kurallara göre satışlarını yapar. Banka, dilediği şahsa satış yapabileceği gibi dilediği vakit da aracın satışını durdurabilir.

Hangi Araçlara Teklif Verebilirim?

Ziraat Bankası'ndan satılık araçlara öneri vermek amacıyla aracın teminat tutarını ödemiş ve banka şubeleri üzerinden satış şartnamesini imzalamış olmanız gerekir. Farklı bir araca öneri sunmak istemeniz halinde aynı şekilde bir müracaat sürecinden geçmeniz ve teminat tutarı ödeyerek şartname imzalamanız gerekir.

Teminat Bedeli İadesi Alabilir Miyim?

Teminat tutarı ödemiş bulunduğu halde, 15 gün içersinde başvurduğu taşıt amacıyla öneri vermemiş olan alıcıya 15 günün sonunda,
Katıldığı e-ihalede öneriyi başka önerilere göre düşük kalan alıcılara,

E-ihalesi banka doğrultusundan mücbir sebeplerce iptal edilmiş ihalelerde alıcılara yatırdıkları teminat tutarı bedelleri iade edilecektir.