Aydem Enerji halka arz hangi bankada? Aydem Enerji hisse fiyatı ne kadar?

Aydem Enerji halka arz hangi bankada? Aydem Enerji hisse fiyatı ne kadar? sorularına hisse almak isteyen vatandaşlar yanıt arıyor. Yenilenebilir enerji sektörünün öncülerinden olan Aydem Enerji'nin halka arz süreci başladı. SPK'ya halka arz başvurusunda bulunan ve Aydem Enerji'nin talep toplama tarihleri 19-22 Nisan tarihleri olarak duyurulmuştu. Peki, Aydem Enerji hisse fiyatı ne kadar? Aydem Enerji halka arz hangi bankada? İşte Aydem Enerji hisse almak isteyenler hakkında merak edilen bilgiler!

Giriş Tarihi 19 Nisan 2021, 09:19 Güncelleme 19 Nisan 2021, 09:19
Aydem Enerji halka arz hangi bankada? Aydem Enerji hisse fiyatı ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Aydem Enerji hisse fiyatı ne kadar? Aydem Enerji halka arz hangi bankada? SPK'ya halka arz süreci için birçok şirket başvuruda bulunuyor. Bu şirketlerden birisi olan Aydem Enerji'nin talep toplama süreci başladı. Garanti Yatırım, İş Yatırım, Türkiye Sanayi ve Kalkınma Bankası liderliğindeki konsorsiyumun yöneteceği süreçte şirketin beş yılda kurulu gücünün iki katına çıkartılması hedefleniyor. Hisse fiyatı ve talep toplama sürecinin nasıl olacağı da belirlendi. Peki Aydem Enerji halka arz hangi bankada? Aydem Enerji hisse fiyatı ne kadar?

AYDEM ENERJİ HİSSE FİYATI NE KADAR?

Firmadan yapılan açıklamaya göre, halka arz için talep toplama tarihleri 19-22 Nisan, hisse başı fiyat aralığı ise 8,50-9,90 TL olarak belirlendi.

Halka arzın büyüklüğü ek pay satışı ile birlikte toplamda 1,1 milyar TL-1,3 milyar TL aralığında, şirketin halka açıklık oranı da ek pay satışı ile birlikte toplam yüzde 18,44 olacak.

Konsorsiyum liderliğini Garanti Yatırım, İş Yatırım, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Yapı Kredi Yatırım'ın üstlendiği, Halk Yatırım, Vakıf Yatırım ve Ziraat Yatırım'ın eş liderler olarak görev alacağı halka arz, sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla gerçekleştirilecek.

ORANSAL DAĞITIM YAPILACAK

Oransal dağıtım yöntemiyle gerçekleşecek halka arzda, konsorsiyum liderleri ve aracı kurumlar olmak üzere toplam 32 kurum iştirak edecek. Toplamda 110 milyon TL, ek satış da dahil olmak üzere 130 milyon TL nominal değerli payı halka arz edecek şirketin 7 milyon TL olan sermayesi, 5 milyon TL artırılarak 705 milyon TL'ye çıkarılacak.

Halka arz sürecinde, hisse başı fiyat aralığı 8,50 TL-9,90 TL, talep toplama tarihleri ise 19-22 Nisan olarak belirlendi. Aydem Yenilenebilir Enerji'nin 29 Nisan tarihi itibarıyla Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Halka arz başvurusu SPK tarafından onaylanan Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ, Türkiye'nin, tamamı yalnızca yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi konumunda.

AYDEM ENERJİ HAKKINDA

Aydem Enerji, Türkiye'nin öncü entegre enerji şirketidir. Ana faaliyetlerini elektrik enerjisi üretimi, dağıtımı ve satışı oluşturur. Santrallerinin tasarımını, mühendisliğini, yapımını ve işletimini kendi çatısı altında yürüten Aydem Enerji Grubu, bağımsız ve entegre bir enerji şirketidir. Hidroelektrik, rüzgâr, diğer yenilenebilir enerji santralleri ve termik santralleri ile kapasitesini geliştirmeye devam eden Aydem Enerji, aynı zamanda güneş paneli ve hücre üretimi alanında da faaliyet göstermektedir. Aydem Enerji izlediği istikrarlı ve sürdürülebilir büyüme ile Türkiye enerji sektörünün baş aktörleri arasında yer alır.

Aydem Elektrik Perakende Satış AŞ, Aydem Enerji'nin bir parçası olarak Aydın, Denizli, Muğla illerinde 1,9 milyon müşteriye en uygun fiyatlarla sürekli ve kaliteli elektrik hizmeti sunmak amacıyla 2008 yılında kurulmuştur. Aydem Elektrik Perakende Satış AŞ sorumlu olduğu bölgede ve Türkiye'de serbest olmayan tüketicilere Perakende Satış Sözleşmesi; serbest tüketicilere ise İkili Anlaşma yolu ile elektrik tedarik etmektedir.

Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ Aydem Enerji'nin bir parçası ve Aydem'in bir kuruluşu olarak, İzmir ve Manisa illerinde 3 milyon müşterisine sürekli, kaliteli ve düşük maliyetli elektrik hizmeti sunmak amacıyla 2013 yılında kurulmuştur. Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ tüketicilerin memnuniyeti konusunda kararlı bir tutuma sahip olarak, adil bir rekabet ortamında enerji piyasasındaki varlığını sağlam adımları ile sürdürerek, serbest olmayan tüketicilere Perakende Satış Sözleşmesi; serbest tüketicilere ise İkili Sözleşme yolu ile elektrik tedarik etmektedir.

ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. Türkiye'nin yeni elektrik piyasası kanunu kapsamında ilk elektrik dağıtım lisansı alan şirkettir. ADM Türkiye'nin batısında Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan yaklaşık olarak 1.6 milyon müşteriye hizmet veren bir elektrik dağıtım şirketidir. Dağıtım bölgesi 15 Ağustos 2008 tarihinde özelleştirilmiştir. ADM'nin lisans hakları 30 yıl boyunca, dağıtım şebekesinin işletilmesini, yatırım yapılmasını, perakende satış ve ilgili hizmetlerin yürütülmesini kapsamaktadır.

GDZ dağıtım bölgesi 5,3 milyonluk bir nüfusa sahiptir. Bu da Türkiye'nin toplam nüfusunun %7,1'ine tekabül eder. GDZ 2011 itibariyle 2,5 milyon müşteriye hizmet vermektedir. İzmir ve Manisa şehirlerinde elektrik dağıtımı ve perakende satışı yapan, GDZ şirketinin devir işlemleri tamamlanmıştır.

Aydem Yenilenebilir Enerji, yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretmek amacıyla ilk hidroelektrik santralini 1995 yılında Bereket çayı üzerine kurdu. Merkezi Denizli'de bulunan şirket jeotermal, hidroelektrik, termik, güneş, rüzgar ve çöp gazı kaynaklarından yararlanarak elektrik üretmektedir. Aydem Enerji deneyimli personeliyle kendi fizibilite raporlarını hazırlamakta ve kurduğu enerji santrallerinin tasarımını, inşaatını, montajını ve işletmesini kendisi yapmaktadır.

Bugüne kadar yenilenebilir enerji kaynaklarından yaklaşık toplamda 750 MW gücünde santralin kurulumunu yapmış ve işletmeye alınmış olup, devralınan santrallerle beraber 1.000 MW'lık temiz enerji kaynaklı santralin işletmesini yapmaktadır.