4. faz ödemeleri son dakika başladı mı? Kimlik bilgileri ile e-Devlet, pandemi yardımı sonucu öğrenme! 1000 TL hemen alın!

1000 TL anında alın! 4. faz ödemeleri ne oldu? Pandemi sürecinde yüz binlerce vatandaşa 1000 TL nakdi desteği yapılacak. Şimdiye kadar milyonlarca şahıs müracaat yaparken 1 milyona yakın kişiye korona nakdi desteği yapıldı. e Devlet kapısı üzerinden yayımlanan açıklamada hafta içi yalnızca TC kimlik numarasının son sayısına göre müracaat ekranının açıldığına yer verilirken, hafta sonu herkes için müracaat ekranının açıldığına yer verildi. 3. faz destek ödemelerinin ardından 4. faz destek ödemelerinin olup olmayacağı merak ediliyor. Ancak şimdi gündemde bu yok. Korona salgınının kontrol altına alınması sonrası işyerlerinin açılması ve hayatın normalleşmeye başlaması bekleniyor.

Giriş Tarihi 16 Şubat 2021, 08:19 Güncelleme 16 Şubat 2021, 08:19
4. faz ödemeleri son dakika başladı mı? Kimlik bilgileri ile e-Devlet, pandemi yardımı sonucu öğrenme! 1000 TL hemen alın!

İÇİNDEKİLER

Bir hayli vatandaş pandemi yardım parasının yalnızca bir ay verildiğini düşünüyor. Fakat gidişat oldukça değişik. Yoksul vaziyetinde olan kişilere 1.000 lira sosyal dayanak parası verilmeye devam ediyor. Bu anlamda e Devlet üzerinden yeni bir ilan yayımlandı. Yayımlanan bültende 1000 TL korona nakdi dayanağı müracaat netice ekranın yenilendiğine yer verilirken, müracaat sürecinde son gidişatın da açıklandığı bildirildi. 1000 TL sosyal yardım paralarına hafta içi günlerde başvuru yapacak olan vatandaşlar başvurularını T.C. numaralarının son hanesine göre yapacaklar. T.C. numarasının son rakamı 0 olan vatandaşlar başvurularını Pazartesi yapacaklar.

1000 TL SONUÇ EKRANI

Başvuru sonuç ekranı ile ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada başvuru sonuçlarının herkes için yayımlandığına yer verildi. E Devlet kapısı üzerinden başvuru sonucunuzu sorgulayabilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada e devlet şifrenizle giriş yapın ve başvuru durumunuzu öğrenin.

4. FAZ SOSYAL YARDIM NE ZAMAN VERİLECEK?

Bugüne kadar Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı toplam 3 faz haline 1000 TL pandemi yardımı dağıtmıştı.

Salgının ülkemizde de pandemi olarak kabul edildi ve zorunlu kısıtlma kararlarının uygulamaya alındığı Mart ayında birinci faz ödemeleri başlamış ve başvuru yapılmaksızın devletin hali hazırda muhtaçlık aylığı ödemesi yapmış olduğu ihtiyaç sahibi ailelere PTT çalışanları tarafından biner liralık pandemi yardımları evlerinde, adres üzerinden elden teslim edilmişti.

İkinci faz pandemi yardımı için ise yine devletin muhtaçlık kriterleri baz alınmış, korona virüs salgını nedeni ile işsiz kalan gündelik işçiler de dahil edilerek birinci faz kapsamında yardım alamayan ailelere yardım parası ulaştırılmaya çalışılmıştı.

3.faz pandemi yardımında ise e devlet üzerinden dönemsel muhtaçlık kriteri baz alınarak yardım başvurusu toplanmaya başlanırken süreç halen devam ediyor.

1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU REDDEDİLENLER NEREYE İTİRAZ EDECEK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dağıtılan 1000 TL pandemi sosyal yardımı için başvuru yapan ancak başvurusu reddedilen ve bu nedenle de mağduriyet yaşadığını düşünen vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat ederek gerçekten hak sahibi olduklarını ispat ettikleri takdirde 1000 TL sosyal yardım ödemesinden yararlanabilecekler.

HAFTASONU NEDENİYLE KOŞULSUZ BAŞVURU EKRANI AÇIK

1000 TL sosyal yardım paralarına hafta içi günlerde başvuru yapacak olan vatandaşlar başvurularını T.C. numaralarının son hanesine göre yapacaklar. T.C. numarasının son rakamı 0 olan vatandaşlar başvurularını Pazartesi yapacaklar. T.C. numarasının son rakamı 2 olanlar Salı, 4 olanlar Çarşamba, 6 olanlar Perşembe ve 8 olanlar ise Cuma günü yapacaklar.

Ancak bakanlık başvuruları e-Devlet üzerinden haftasonları yani Cumartesi ve Pazar günleri herhangi bir koşul olmadan koşulsuz olarak alıyor. Bu çerçevede vatandaşlar başvurularını T.C. numara şartı olamadan haftasonunda yapabilecekler.

BAŞVURULARDA HANGİ YOL İZLENECEK?

e-Devlet üzerinden yapılacak destek başvurularında vatandaşların T.C. kimlik numarası dikkate alınacak.

Bu kapsamda T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanlar pazartesi, "2" olanlar salı, "4" olanlar çarşamba, "6" olanlar perşembe ve "8" olanlar cuma günü başvuruda bulunacak.

Cumartesi ve pazar günleri ise başvurular, T.C. kimlik numarası ile ilgili sınırlama olmaksızın yapılabilecek.

SOSYAL YARDIMLAŞMA BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

AÇSHB Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden "T.C. Kimlik Numarasının" son hanesine göre alınmaya başlanmıştır.

Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecektir.

Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır.

Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir.

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar,

KİMLER SOSYAL DESTEK NAKDİ YARDIMDAN YARARLANAMAZ?

* 5510 sayılı Kanunun 4/A maddesi kapsamında kamu işçisi olarak çalışanlar,

* 5510 sayılı Kanunun 4/C maddesi kapsamında kamu işçisi olarak çalışanlar,

* SGK emekli aylığı alanlar,

* SGK'dan geliri olanlar,

* İŞKUR İşsizlik Maaşı alanlar,

* İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği alanlar.

PANDEMİ DESTEK PARASI KAÇ AY VERİLECEK?

Birçok vatandaş pandemi destek parasının sadece bir ay verildiğini düşünüyor. Fakat durum oldukça farklı. Muhtaç durumunda olan kişilere 1.000 lira sosyal yardım parası verilmeye devam ediyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın verdiği pandemi destek parası kaç ay verilecek sorusu için belirtelim. Başvuru sonrası ihtiyaç sahibi olan kişiler belirlendikten sonra pandemi destek parası bir kereye mahsus verilecektir. Fakat uygun görülen ailelere ödemeler bir süre devam edecektir. Pandemi destek başvurusu e-Devlet üzerinden başvurular alınmaktadır. Pandemi destek başvurusu için aşağıdaki link üzerinden işlem sağlanabilir. Eğer e- Devlet üzerinden giriş yapamıyor, şifreniz ve T.C. kimlik numaranızı bilmiyorsanız, T.C. kimlik numaranızı Nüfus Müdürlükleri'ne giderek kimlik değiştirme işlemi yaparak alabilirsiniz. Daha sonra en yapın PTT'ye giderek bir e-devlet giriş şifresi almanız gerekiyor.