Son dakika faiz depremi: 32 günlük, 90 günlük ve 180 günlük mevduat faizleri tavan yaptı! En fazla kazandıran banka....

32 günlük, 90 günlük ve 180 günlük mevduat faizleri tavan yaptı! En fazla kazandıran banka.... Merkez Bankası’nın faiz karar sonrasında bankaların mevduat hesaplarına sunduğu faiz oranları da değişti. En yüksek mevduat faizi verme yarışına giren bankalar oranlarını yükseltti. Yeni yıla sayılı günler kala bankalar tarafından Ocak 2021 tarihinde uygulanacak mevduat faiz oranları belli oldu. İşte detaylar…

Giriş Tarihi 30 Aralık 2020, 10:08 Güncelleme 30 Aralık 2020, 10:08
Son dakika faiz depremi: 32 günlük, 90 günlük ve 180 günlük mevduat faizleri tavan yaptı! En fazla kazandıran banka....

İÇİNDEKİLER

Merkez Bankası'nın faiz artırımları mevduat sahiplerinin faiz getirilerini de yükseltiyor. Parasal sıkılaştırmaya devam eden Merkez Bankası faizlerde sadeleştirmeye de giderek 1 haftalık repo faizini yüzde 17'ye yükseltti.

Mevduat bankaları da faizlerinde değişikliğe gitme kararı aldı. Mevduat faizi yıllık yüzde 18'lere kadar ulaştı. Bankaya 100 bin lira yatıran bir kişi 32 gün sonunda 1510 liraya kadar şu anki faizlerle gelir elde edebiliyor.

MEVDUAT TARİHLERİNİ KENDİNİZ BELİRLEYİN
Türk Lirası nakitlerini mevduata yatırarak değerlendirmek isteyenler Merkez Bankası'nın faiz açıklama tarihlerine yönelik olarak pozisyon alması menfaatlerine oluyor.

Merkez Bankası'nın faiz artıracağına yönelik beklentiler varsa vade dönüş tarihini Merkez Bankası'nın kararından birkaç gün sonraya ayarlamak ertesi ay daha yüksek faiz almanıza neden oluyor.

Örnek olarak Kasım ayında yıllık yüzde 15 faizle bağlanan mevduat, Aralık ayında yüzde 18'e kadar yükseldi. Aradaki yüzde 3'lük fark faiz hanesine artı bakiye olarak yansıyor.

STOPAJ AVANTAJI DEVAM EDİYOR
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre mevduatlardan vade süresine göre kesilen yüzde 15'lik stopaj vergisi kısa vadeli hesaplarda yüzde 5'e kadar düşürüldü.

Böylece mevduatın tutarına göre stopajdan ekstra kazanç elde ediliyor. Stopaj avantajı Mart ayı sonuna kadar devam edecek.

HOŞ GELDİN FAİZLERİNE DİKKAT EDİN
Bankalar müşteri çekebilmek için ilk aylarda mevduat faizini diğer bankalara göre yarım ya da bir puan fazla verebiliyor. Ancak ertesi ay mevduat yenilendiğinde diğer bankalardan daha düşük faizlerle karşılaşılabiliyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Bunun önüne geçebilmek için "Hoş geldin faizi" kampanyalarını iyi incelemek gerekiyor. Her zaman en yüksek faizi veren bankaları seçmek avantaj sağlayacaktır.

İŞTE BANKALARIN VERDİĞİ FAİZLER