E-devlet 1000 TL pandemi maddi sosyal yardım başvurusu açıklaması! 1000 TL yardım başvuru sonucu sorgulama sayfası!

1000 TL yardım başvuru sonucu sorgulama sayfası! Koronavirüs salgının ekonomik açıdan tesirlerini en az seviyeye indirmek ismine 1000 TL sosyal destek başvurusu yapılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca yürütülen yardım projesi ödemeleri için belirtilen koşulları taşıyan vatandaşlar E Devlet müracaat ekranı üzerinden işlemlerini reelleştiriyor. Daha evvel 1. ve 2. faz ödemeleri bitirilmiş adaylar gözlerini 3.faz müracaatlarına çevirdi. 1000 TL pandemi sosyal destek başvurusu hakkında yeni açıklama geldi. Açıklamada başvuruda yeni sonuçların açıklandığına yer verildi. Devlet kapısı üzerinden yapılan açıklamada vatandaşlara olumlu ya da olumsuz cevap verildi.

Giriş Tarihi 28 Aralık 2020, 00:23 Güncelleme 28 Aralık 2020, 00:23
E-devlet 1000 TL pandemi maddi sosyal yardım başvurusu açıklaması! 1000 TL yardım başvuru sonucu sorgulama sayfası!

İÇİNDEKİLER

1000 TL yardım başvuru sonucu sorgulama sayfası! 1000 TL sosyal destek müracaatı devam ediyor. Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik güçlük çeken vatandaşlar parasal ihtimal olarak sunulan pandemi yardım parası e devlet üzerini denetleniyor. Daha evvel birinci ve ikinci faz ödemeleri bitirilen destek parası ile alakalı Bakan Selçuk, üçüncü faz döneminin öbür safhalar gibi başlayıp bitmeyeceğini açıklamıştı. Peki 1000 TL sosyal destek müracaatı nasıl yapılır? E devlet ile 1000 TL pandemi sosyal destek müracaat neticeleri denetle! Türkiye.gov.tr adresi üzeriden Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu sayfası üzerinden yayımlanan duyuruda başvuru sonuçlarının bazılarının belli olduğuna , 1000 TL başvurusunda bazı vatandaşlara olumlu bazı vatandaşlara ise olumsuz cevap verildiğine yer verildi

1000 TL BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANMAYA BAŞLADI

Türkiye.gov.tr adresi üzeriden Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu sayfası üzerinden yayımlanan duyuruda başvuru sonuçlarının bazılarının belli olduğuna , 1000 TL başvurusunda bazı vatandaşlara olumlu bazı vatandaşlara ise olumsuz cevap verildiğine yer verildi.

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu

Başvuru sayfası ve başvuru sonuç sorgulama sayfası yukarıdadır. Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA kısmından e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra başvuru sonucunuzu görebilirsiniz. Yeni başvuru yapmak için sayfanın sağ üst kısmında bulunan YENİ BAŞVURU linkinden müracaatınızı yapabilirsiniz.

TC İLE BAŞVURU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, vatandaşların e Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapabileceğini söyledi ve ihtiyaç sahiplerine 1000 TL verileceğini söyledi. Bakan Selçuk açıklamasında, ""Faz-1, Faz-2'de bütünleşik sistemde olanlarımız dışındakiler erişemezler diye e-devletten bir sistem açtık Faz-3 altında ve orada herhangi bir siyasi mülahaza, herhangi bir şey gözetmeksiniz herkese başvuruya açtık. İstediğimiz sadece bir TC numarasıyla beraber başvurdular."dedi.

1000 TL PANDEMİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU SONUCU SORGULA

"Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı bir hizmettir. Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları Ücretsiz Seyahat Kartı Başvuru Sorgulama Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirme Tercih İşlemleri, Gelir Testi Sonucu Sorgulama gibi Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama işlemi e Devlet üzerinden yapılabiliyor.

SOSYAL YARIM PARASI NEREYE YATACAK?

Vatandaşlar, başvuru süreçlerini e-Devlet üzerinden takip edebilecek. Desteğe ilişkin ödeme zamanı ve şekli daha sonra açıklanacak. Bakanlık, ön başvurulara ilişkin incelemeler sonucunda, desteğe ihtiyacı olduğu belirlenen hanelere ödemeleri yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Pandemi Sosyal Destek Programı Başvuru Açıklaması AÇSHB Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden "T.C. Kimlik Numarasının" son hanesine göre alınmaya başlanmıştır. Bu yardıma başvuran herkes başvurularını e-devlet üzerinden takip edebileceklerdir.

Yapılan bu değerlendirmeler kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır. Eğer aynı haneden birden fazla başvuru yapılırsa tek başvuru olarak değerlendirmeye alınacaktır. Başvuran kişinin hanesinde eğer aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan biri varsa başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,
5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,
5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),
İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,
İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar
Başvuru süreci 1. Ve 2. Faz pandemi sosyal yardım fırsatlarından yararlananlar.
Bu sayede vatandaşlarımız açıklanan fırsatlar sayesinde 1. Ve 2. Faz pandemi sosyal yardım başvurusu yapıp kabul edilmeyen kişiler bu 3. Faz sosyal yardım desteğinden yararlanma fırsatı yakalayabileceklerdir.

PANDEMİ DESTEK 1000 LİRA BAŞVURUSU

1.000 TL PANDEMİ PARASI SORGULAMA

1000 TL pandemi sosyal yardım başvuruları için şart yok!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığının yapmış olduğu açıklamalar neticesinde bu zorlu dönmeden geçen vatandaşlarımız için 1000 TL pandemi sosyal yardım uygulaması başladı.

Başvurularda ise sadece e-devlet üzerinden hafta içi T.C kimlik numaralarının son hanelerine göre düzenlemeler yapılacak. Bu sayede e-devlet başvurularında belirli şartlar doğrultusunda uygulanıyor. Fakat bu şartlar sadece hafta içi geçerli olacak. Bu sayede hafta sonu istediğiniz gibi başvuru işlemlerini gerçekleştirme olanağına sahipsiniz. E-devlet'te yer alan bilgiler doğrultusunda vatandaşların başvuru yapabilecekleri tarihler şöyle:

0 olan vatandaşlarımızın Pazartesi,
2 olan vatandaşlarımızın Salı,
4 olan vatandaşlarımızın Çarşamba,
6 olan vatandaşlarımızın Perşembe,
8 olan vatandaşlarımızın Cuma.

Cumartesi ve Pazar günleri ise hiçbir sınırlama olmadan herkes bu hizmeti kullanarak başvurularını iletebileceklerdir.

KİMLER SOSYAL YARDIM PARASI ALAMAZ?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı pandemi sebebiyle verilen sosyal destek parası yardımlarından kimlerin yararlanamayacağını da açıkladı.

Bu göre;

– Pandemi Sosyal Destek Programı faz 1 ve faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

– 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

– 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

– İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar pandemi sosyal yardım başvurusu yapamaz.