Hangi emekli ne kadar maaş alacak? 2021 emekli Ocak zammı tablosu! Emekli zammı ne kadar olacak? (SSK, Bağ-Kur)

2021 emekli Ocak zammı ne kadar olacak? Kim ne kadar emekli maaşı alacak? 2021 yılında milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi ne kadar maaş alacağını merak ediyor. Tahminlere göre hazırlanan emekli Ocak zammı tablosunda hangi emeklinin ne kadar maaş alacağı da belli oldu. Emeklinin alacağı zam oranı ise 4 Ocak günü yapılacak toplantıda belli olacak. İşte, 2021 emekli maaş zammının sonrasında kim ne kadar maaş alacak sorusunun yanıtı!

Giriş Tarihi 23 Aralık 2020, 10:13 Güncelleme 23 Aralık 2020, 10:14
Hangi emekli ne kadar maaş alacak? 2021 emekli Ocak zammı tablosu! Emekli zammı ne kadar olacak? SSK, Bağ-Kur

İÇİNDEKİLER

2021 emekli Ocak zammı ne kadar olacak? Emekli Ocak zammı tablosu vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Yeni yılda milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren maaş zammı için arama motorlarında sorgulama yapılıyor. Beklenti anketindeki enflasyon tahminine göre zam yüzde 7.96 olurken, maaşlarda 507 TL artış olabileceği tahmin ediliyor. Tahminlere göre emeklilerin Ocak zammı tablosu belli oldu. İşte milyonlarca emekliyi ilgilendiren zam gelişmesinde son detaylar!

EMEKLİ OCAK ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 7.02 olarak gerçekleşti. Kesin veri için geriye sadece Aralık ayı enflasyon verisi kaldı.

Merkez Bankası'nın beklenti anketindeki enflasyon tahminine göre ise SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.96'yı bulacak.

Bu tahmin gerçekleşirse, gelirlerde 507,48 liraya varan artış yaşanacak. En yüksek aylık net 6 bin 375 lira 37 kuruştan 6 bin 882 lira 85 kuruşa çıkacak. 5 aylık enflasyon yüzde 7.02 olurken, zammın belli olması için geriye sadece Aralık ayı verisi kaldı.

İNTİBAK DÜZENLEMESİ

2000 yılından önce sigorta primi olan ancak 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlar karma sistem hesaplaması ile maaşlarını almaktalar. 2000 yılından sonra emekli olanlar vatandaşların emeklilikleri de iki ana gruba ayrılmakta. 2008 öncesi emekli olanlar ve 2008 sonrası emekli olanlar.

Tüm bu farklılıkların ortadan kaldırılması için ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çalışması olduğu bildirildi. Bu çalışma ile emekli vatandaşların maaşlarında düzenlemeler olacak ve farklılıklar giderilecek. Emekli vatandaşlara yönelik hayata geçirilecek düzenleme ile SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı'ndan emekli olan vatandaşlar tek çatı altında toplanacak.

TALEPLER NE GETİRECEK?

* Taban emekli aylığı asgari ücrete eşitlenirse, emekliye her ay ek ödeme dahil en az 2 bin 324 lira ödenecek.

* Sağlıkta ek ödemelerin kalkmasıyla, emekli maaşından bu alanda hiç kesinti olmayacak.

* Ek ödeme oranı değişirse, emekliler her ay net maaşının yüzde 4-5'i yerine yüzde 8-10'u oranında para alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde oran yüzde 8 olursa 255, yüzde 10 olursa 382 liraya varan artış yaşanacak.

* İntibak yapılırsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara da 355 liraya varan zam söz konusu olabilecek.

Bu yıl taban aylık yükseltilirken; emekliler, Ocak ve Temmuz'da zam, 2 kez ikramiye ve promosyon imkanından yararlandı.

KİM NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALACAK?

KİM NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALACAK?

KİM NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALACAK?

KİM NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALACAK?