Aylık 436 TL taksitle ev sahibi olun, başvurular başladı! TOKİ’den büyük müjde! İşte e-devlet başvuru ekranı

TOKİ Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ayda en az 436 TL ile konut sahibi olmak isteyenlere müjde verildi. Yapılan açıklamada alt ve orta gelire yönelik konut projesinin detayları da belli oldu. Projeye konu olan illerde geçerli olacak fiyatlar ile satışa çıkarılan evlere başvuru yapmak için belirli şartların sağlanması gerekiyor. Şartları sağlayanlar ise 31 Aralık 2020 tarihine kadar TOKİ üzerinden başvuru yapacaklar.

Giriş Tarihi 22 Aralık 2020, 09:00 Güncelleme 01 Mart 2021, 11:59
Aylık 436 TL taksitle ev sahibi olun, başvurular başladı! TOKİ’den büyük müjde! İşte e-devlet başvuru ekranı

İÇİNDEKİLER

TOKİ Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ayda en az 436 TL ile konut sahibi olmak isteyenlere müjde verildi. TOKİ Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ayda en az 436 TL ile ev sahibi olmak isteyenlere müjde verildi. TOKİ'nin resmi web sitesinden yaptığı açıklamada 35 kentte ev satışı yapıldığı duyuruldu. On binlerce vatandaşı ev sahibi yapan TOKİ ücreti 5 bin TL altında olanlar için ucuz ev müracaatlarını tekrar başlattı.

TOKİ'DEN NASIL EV SAHİBİ OLUNUR, BAŞVURU NASIL YAPILIR?

TOKİ'den ev sahibi olmak ve konut satın almak isteyen vatandaşların https://www.toki.gov.tr/ internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlara ulaşarak, ilanın başvuru şartlarını inceledikten sonra belirlenen peşinatı Halkbank ya da Ziraat Bankası'na yatırması gerekecek. TOKİ'nin belirlediği tarihlerde başvuru formu ve peşinat olarak yatırılan tutarın dekontu ile başvurması yeterli olacak.

TOKİ BAŞVURU SIRASINDA NELER GEREKECEK?

TOKİ'den ev ve iş yeri almak isteyen kişilerin T.C. vatandaşı ve 18 yaşını doldurması yeterli olacak. Kurasız ev çekilişine Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun kurulmuş tüzel kişilikler başvuru yapabilecektir. TOKİ'den kurasız ev çekilişi için; vergi sicil numarası, T.C. kimlik numarası ve fotoğraflı nüfus kayıt örneği yeterli olacak.

AYLIK 436 TL TAKSİTLE

Açıklanan ödeme tablosuna baktığımızda vadeye göre taksit ödemeleri şu şekilde:

AYLIK 436 TL TAKSİTLE

TOKİ'NİN KAMPANYASI

TOKİ yaptığı açıklamada aşağıdaki illerdeki evlerin satışa sunulduğunu söyledi:

TOKİ'NİN KAMPANYASI

EN UCUZU

TOKİ'nin satışta olan konutlarından en uygun fiyatlıları şu şekilde:

BAŞVURU

TOKİ konut başvuruları e Devlet üzerinden alınıyor.

https://www.turkiye.gov.tr/toki-konut-is-yeri-basvurusu

Başvuru yapacak adayların yukarıdaki linki kopyalayıp yeni sekmede açması ve başvurusunu yapması gerekmektedir.

Başvuru şartları şu şekilde belirlendi;

Söz konusu projeler kapsamında, satışa çıkarılacak olan konutlar için her hane halkı bir başvuruda bulunacaktır. Bu bakımdan kişinin kendisi, eşi ve velayeti altında çocukları adına, tek bir başvuru yapılmaktadır. Aynı hane halkı içinde farklı başvurular değerlendirmeye alınmaz, geçersiz kabul edilir.
Başvuru ve satın alma sözleşmesinin imzalandığı tarih kapsamında kişinin kendisi, eşi ya da velayeti altında olan çocukları üzerine tapuya kayıtlı olan kat irtifaklı, kat mülkiyetli, bağımsız bir bölümün ya da müstakil bir konutun bulunmaması gerekmektedir. Fakat kat irtifakı ya da kat mülkiyeti tesis edilmemiş olan konutlar ile eşi ya da velayeti altındaki çocukları dışında kalan şahıslar ile birlikte hisseli gayrimenkuller bu hüküm dışındadır. Kişinin anne ve babasına ait olan tapu kapsam dahilinde değildir.

Kişinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocukların daha önce TOKİ tarafından satılan bir konutu çekiliş ya da diğer satın alma yöntemleri alma almamış olmaları gerekmektedir.

Satış işlemleri esnasında konut alıcısı olan kişi, kendisine, eşine ve velayeti altında olan çocuklarına dair tapuda kayıtlı herhangi bir gayrimenkulün olmadığına dair sözleşme imzalayacaktır. Sözleşme vekaleten yapılacağı durumlarda, adına sözleşmeyi imzalayacak olan kişi için adıma gayrimenkul satış sözleşmesi imzalamaya yetkilidir ya da adıma gayrimenkul alımı ile ilgili her türlü belgeyi imzalamaya yetkilidir ifadesini içerecek olan noter onaylı vekaletname ve vekil olan kimsenin de nüfus cüzdanı olması gerekmektedir. Vekalet dışında, söz konusu proje için başka isimler imza atamamaktadır. Başvuru yapan adayların, projenin bulunduğu il ve ilçe sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmaları gerekmektedir ve ikametlerinin de projenin bulunduğu il ya da ilçe nüfusuna kayıtlı olmaları gerekmektedir. Bunun dışında, 1 yıldır ikameti bulunmayan iller ya da ilçeler için başvuru yapılmayacaktır.

Başvuru yapacak kişinin başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını bitirmiş olması, alt gelir konut grubu için ise 25 yaşını bitirmiş olması gerekmektedir, üst yaş sınırı bulunmamaktadır.

Aylık hane halkı geliri en fazla 5.500 TL olmalıdır. Bunun dışında kalan ve daha yüksek hane halkı gelirine sahip olan haneler başvuru yapamayacaklardır.

Hangi İllerde Projeler Var?

TOKİ tarafından yıl sonuna kadar alınan başvurular pek çok il ve ilçede geçerli bulunuyor. 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvuru yapılacak projeler şu şekilde;

Ankara Mamak Gülseren Mahallesi, orta gelir, 1312 Konut
Bursa, Orhangazi ilçesi, alt gelir, 292 adet konut, 2 adet dükkan,
Denizli, Çardak ilçesi, alt gelir, 1817 adet konut, 5 adet dükkan,
Denizli, Bekilli ilçesi, alt – orta gelir, 134 konut, 1 adet dükkan,
Karabük, merkez, orta gelir, 1144 adet konut,
Kırklareli, Kavaklı beldesi, alt – orta gelir, 119 adet konut, 1 adet dükkan
Kütahya, Dumlupınar ilçesi, alt gelir, 126 konut
Mersin, Gülnar Mahallesi, orta gelir, 115 Konut
Tokat Merkez, Dedeli Mahallesi, alt – orta gelir, 436 konut
Projelerine yıl sonuna kadar uygun şartları sağlayanlar başvuru yapacaklar ve 436 TL'den başlan taksitler ile ev sahibi olabilecekler.