İş arayanlara bakanlıktan yüzlerce TL masraf parası… Beklenen müjde bakanlıktan geldi! Başvuru şartları neler?

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden sosyal yardım alanlara ücret ödeniyor. Daha önce bakanlığa başvuru yapmış ve sosyal yardım almaya uygun görülmüş ihtiyaç sahibi olan kişiler işe girdikten sonra bu ödemelerden yararlanabilir. İstihdam seferberliği kapsamında iş arayanlara 900 lira destek verilecek. İş görüşmesi için 40 ile 120, çalışmaya başlanması halinde 788 TL ödeme yapılacak. İstihdam yardımı adı altında verilecek ödemenin başvuru şartlar ise belli oldu. Bunun yanında ödemelerden faydalanmak için Aile Bakanlığı'na bağlı SYDV'ler aracılığıyla Gelir Testi Testi yaptırmış olması gerekiyor.

Giriş Tarihi 26 Kasım 2020, 08:51 Güncelleme 26 Kasım 2020, 08:51
İş arayanlara bakanlıktan yüzlerce TL masraf parası… Beklenen müjde bakanlıktan geldi! Başvuru şartları neler?

İÇİNDEKİLER

Masraf yardımı yine sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılıyor. (SYDY) Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma vakfı üzerinden yapılan yardım istihdam yardımı olarak geçiyor. Çalışabilecek durumda olan insanların istihdama katılabilmesi adına teşvik amaçlı yapılıyor. Aile Bakanlığı'na bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden bu ödemeler hali hazırda sosyal yardım alanlara ödeniyor. Bakanlığa daha önce başvuru yapmış ve sosyal yardım almaya hak kazanmış ihtiyaç sahipleri işe girdiklerinde bu ödemelerden faydalanırlar. Başvurular yine sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılır.

900 TL BAŞVURU ŞARTLARI

Söz konusu destek her vatandaşa ödenmiyor. Bu destekten faydalanmak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken koşullar şunlar;

18 yaşından büyük olmak ve 55 yaşından küçük olmak.

Bunun yanında ödemelerden faydalanmak için Aile Bakanlığı'na bağlı SYDV'ler aracılığıyla Gelir Testi Testi yaptırmış olması gerekiyor. Bu test sonucuna göre; belirli bir gelir seviyesinin altına olan ve Aile Bakanlığı'ndan sosyal yardım alan vatandaşlar bakanlık tarafından sağlanan İstihdam Yardımı Ödemesi'nden faydalanabiliyor.

120 TL'ye Varan Destek; İş arama ve bulma parası kapsamında sağlanan ilk destek 40 TL'den 120 TL'ye kadar uzanıyor. Bu ödemeler bir yıl içinde en fazla 3 defa alınıyor. İş arama parası vatandaşların işe başvuruları sırasında oluşacak masraflar için ödeniyor.

788 TL Yardım Parası: Bu ödeme ise tek seferlik ödeniyor. 788 TL'ye kadar uzanan ikinci destek 18 ile 55 yaş arasında olan ve iş başvurusu kabul edilen vatandaşlara ödeniyor.

Başvuru İşlemleri

İşe Yönlendirme Yardım Parası ve İşe Başlama Yardım Parası almak isteyen vatandaşlar başvurularını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birimlerine yapıyorlar. Başvurular vatandaşların yaşadıkları il veya ilçe SYDV birimlerine yapması gerekiyor.

EN FAZLA 3 KERE ÖDENİYOR

Bu kapsamda verilen 'istihdam yardımı', iş arama ve bulma desteklerini içeriyor. Sosyal yardım alan bir kişi, iş görüşmesine gitmesi halinde, işe başvuru/kabul aşamasında gereken sağlık raporu, fotoğraf ve benzeri giderleri için 1 yıl içinde azami 3 kere olmak üzere 40 ile 120 lira arası yardım alabiliyor. Bu şekilde iş arayan ve iş görüşmesine giden kişilerin karşılaştıkları masraflar karşılanmış oluyor.

YARDIMLARDA ÖNCELİK VERİLİYOR

Ayrıca, sosyal yardım alan kişiye, işe yerleşmesi durumunda, 1 yılda bir defaya mahsus olmak üzere, aylık brüt asgari ücretin (asgari geçim indirimsiz tutar) 1/3'ü kadar nakdi yardım veriliyor. Bu yıl için bu tutar 788 lira. Bu kişilerin işe yerleşmeleri durumunda eğitim ve sağlık yardımları da kesilmiyor. İşe düzenli olarak devam edenlere sosyal yardımlarda öncelik veriliyor