2 bankadan daha açıklama geldi! İstanbul’da banka çalışma saatleri değişti! Bankalar kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Koronavirüs salgını nedeniyle bankaların çalışma saatlerinde değişiklik yaşandı. Toplu alanlarda bulunan vatandaşların mutlaka maske ve sosyal mesafe kurallarına uyması gerekirken, İstanbul’da banka çalışma saatlerinde değişiklik yaşandı. Peki, bankalar kaçta açılıyor kaçta kapanıyor? 2 bankanın daha çalışma saatleri değiştiği açıklandı. Peki, İstanbul banka çalışma saatleri nasıl oldu? İşte tüm banka şubelerinin çalışma saatleri…

Giriş Tarihi 16 Kasım 2020, 13:07 Güncelleme 16 Kasım 2020, 13:07
2 bankadan daha açıklama geldi! İstanbul’da banka çalışma saatleri değişti! Bankalar kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

İÇİNDEKİLER

Bankalar kaçta açılıyor kaçta kapanıyor? İstanbul banka çalışma saatleri nasıl oldu? Koronavirüs salgını nedeniyle yeni önlemler alınmaya başlandı. Banka şubelerinde de önlemler alındığına dair duyurular gelmeye başladı. İstanbul'da birçok bankanın çalışma saatlerinde değişiklik yaşanmaya başlandı. Peki, bankalar kaçta açılıyor kaçta kapanıyor?

İŞ BANKASI SAATLERİ

Türkiye İş Bankası da çalışma saatlerinde değişikliğe giden bankalardan bir tanesi oldu. İnternet sitesinden yayınlanan duyuru ile müşterilere konuyla alakalı bilgi verildi. Buna göre İstanbul il ve ilçelerinde bulunan şubeler 9 Kasım 2020 tarihi itibarıyla 10.00 - 12.30 ve 13.30 - 17.00 saatleri arasında hizmet vermeye başladı.

ZİRAAT BANKASI

Ziraat Bankası ise şubelerinde 09.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

AKBANK

Akbank ise hafta içi 09.00 - 12.30 ve 13.30 - 17.00 saatleri arasında müşterilerine hizmet veriyor.

YAPI KREDİ

Yapı Kredi mesai saatleri 09.00 - 17.00 saatleri arasındadır.

DENİZBANK

Denizbank ise şubelerinde 09.00 - 12.30 ve 13.30 - 17.00 saatleri arasında müşterilerine hizmet veriyor.

GARANTİ BBVA

Bugünden itibaren Garanti BBVA'nın İstanbul'daki şubeleri saat 10.00-12.30 ile 13.30-17.00 saatleri arasında çalışacak.

FAST SİSTEMİ DEVREYE GİRİYOR!

FAST Sistemi, 18 Aralık'tan itibaren pilot uygulama olarak hizmete alınacak ve kademeli bir şekilde vatandaşların kullanımına açılacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre perakende ödemeleri hesaptan hesaba saniyeler içerisinde tamamlayacak ve 7/24 çalışacak FAST Sistemi, vatandaşların hayatında önemli yenilikleri beraberinde getirecek.

Sistemin hayata geçmesiyle kişiler ve işletmeler farklı bankalardaki hesaplar arasında günün her anında 7/24 para aktarabilecek. Aktarılan fon, ödeme işleminin başlatılmasından itibaren saniyeler içerisinde alıcının hesabında kullanılır duruma gelecek ve işlemin tarafları bankaları tarafından işlem sonucu hakkında bilgilendirilecek.

FAST Sistemi ile birlikte, ödemelerin IBAN yerine telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi gibi bilgiler kullanılarak başlatılmasını sağlayan Kolay Adresleme Sistemi (KOLAS) de vatandaşların kullanımına sunulacak.

KOLAS ile FAST katılımcılarının müşterileri, mobil telefon numaraları, e-posta adresleri veya TCKN bilgileri ile ödeme almak istedikleri hesaplarını (IBAN) eşleştirebilecek. Bu sayede gönderici, alıcının bankası, hesap numarası ve ismini giriş yapmaya gerek olmadan ödemesini hızlı ve kolay bir şekilde başlatabilecek. Ayrıca kişiler arasında ve ticari işletmelere karekod ile ödeme yapılması da mümkün olacak.

Kişiler ve işletmeler arasında 7/24, kolay ve hızlı ödeme yapılmasını sağlayacak FAST Sistemi daha az nakit kullanan bir topluma geçişte ve ekonominin dijitalleşmesinde önemli bir işlev görecek.