Milyonların gözü Meclis’te: Yapılandırma ve iş desteği Genel Kurul'da

Dev barış ve istihdam paketi yasalaşma yolunda. Borçlara yapılandırma fırsatı getiren, istihdamı koruyan düzenlemeler yarın TBMM Genel Kurulu’na geliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Kasım 2020 Güncelleme 02 Kasım 2020, 06:58
Milyonların gözü Meclis’te: Yapılandırma ve iş desteği Genel Kurul’da

İÇİNDEKİLER

TBMM, bu hafta, vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması ile Covid- 19 salgınının istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik kanun teklifi için çalışacak. TBMM Genel Kurulu, yarın toplanarak, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlayacak.



Teklifle, işsizlik ödeneğinden yararlandırılanların, işten ayrılmalarını takip eden 90 gün içinde işe girmeleri ve 12 ay süreyle kesintisiz hizmet akdine tabi çalışmaları halinde, işsizlik ödeneğinden yararlandıkları süre için hesaplanacak uzun vadeli sigorta primleri, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak. İşverene, Ocak 2019-Nisan 2020 döneminde en az sigortalı bildirimi yapılan ay veya dönemdeki sigortalı sayısına ilave olarak istihdam edeceği her bir sigortalı için her ay SGK'ya ödeyeceği tüm primlerden mahsup edilmek üzere nakdi ücret desteği sağlanacak.

Vergi, prim, ceza gibi kamuya olan borçlara yapılandırma imkanı sağlanacak.