Türkiye geneli TYP şoför alımı başvuru şartları nedir?

İstihdamı yapılacak olan personeller çevre temizliği kadrosunda görevlendirilecek. Peki TYP başvurusu nasıl yapılır? TYP düzenlemesinin ardından kamu kurumları, ihtiyaç duyulması halinde TYP kapsamında personel alımında şoför kadrosuna da yer verecek. İlanlar İŞKUR TYP ilanları kısmından duyurulacak.

Giriş Tarihi 31 Ekim 2020, 02:14 Güncelleme 18 Aralık 2020, 16:34
Türkiye geneli TYP şoför alımı başvuru şartları nedir?

İÇİNDEKİLER

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme şu şekilde:

"AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 12/3/2013 tarihli ve 28585 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 9 – (1) Yeni koronavirüs (Covid-19) salgını süresince, Sağlık Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşları ve bunların taşra teşkilatlarının salgınla mücadele faaliyetlerine ilişkin yürüttükleri kamu hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla şoförlük mesleğine yönelik Toplum Yararına Program düzenlenebilir. Bu şekilde düzenlenecek programlarda 65 inci maddenin birinci fıkrası hükümleri ve dördüncü fıkrasında yer alan belirli bir mesleğe yönelik TYP'lerin değerlendirilmeye alınmayacağına yönelik hüküm uygulanmaz.""

ALIM NASIL OLACAK?

TYP düzenlemesinin ardından kamu kurumları, ihtiyaç duyulması halinde TYP kapsamında personel alımında şoför kadrosuna da yer verecek. İlanlar İŞKUR typ ilanları kısmından duyurulacak.