Borsada kazanma yolları: Bankacılık lokomotif oluyor

Borsa’da 8.5 ayın kapanış rekoru kırılırken, uzmanlar bankacılık hisselerinin lokomotif olduğunu söyledi. İşte borsa yatırımcısına kazandıran tavsiyeler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2020 Güncelleme 21 Ekim 2020, 07:02
Borsada kazanma yolları: Bankacılık lokomotif oluyor

İÇİNDEKİLER



Ekonomist
Belgin Maviş, A Para'da Borsa İstanbul'un seyrine dair değerlendirmelerde bulundu. Maviş, son günlerde yükseliş eğilimi gösteren Borsa İstanbul'da banka hisselerinin çok ucuz olduğunun altını çizerek, "Bankacılık sektörünün hikayesi var" dedi.


Merkez Bankası'nın adımlarını piyasaların yakın takip ettiğini ve bilanço beklentilerinin öne çıktığını ifade eden Maviş şöyle konuştu:

"200 baz puanlık faiz artışı sonrasında bankacılık sektöründe ciddi bir rahatlama oldu. Kredi vadelerinin 36 aya düşürülmesi de riskler anlamında biraz daha bankaların sürdürülebilirliğini artırdı. Bankalar hâlâ kredi vermeye devam ediyorlar ama vade yapısı daha cazip noktada. Öte yandan faizlerin artmasıyla birlikte tahvile olan yöneliş ve ellerindeki tahvil stokunun karlılık anlamında bankaları pozitif etkilemesi gibi unsurlar var. Dolayısıyla bankacılık sektörünün hikayesi var."


'HEM DOLAR HEM TL BAZINDA ÇOK UCUZ'
Bu endeks düzeyinde banka hisselerinin hem dolar bazında hem TL bazında inanılmaz iskontolu olduğunu ifade eden Maviş, "Bu açıdan hikayesi var bankacılık sektörünün ve önceki gün itibariyle bankacılık endeksinin teknik görünümünün daha olumluya döndüğünü gördüm" dedi.