Servis krizi! Zamlar yeterli gelmedi şoförler çalışmayı bıraktı

İstanbul'da okul servisleri işi arapsaçına döndü. Servisçiler, okul ve personel servisleri için yüzde 33.15 zam talep etmişti. UKOME yüzde 11.5 zammı kabul etti. Zammın ardından İstanbul'da en kısa mesafede servis ücreti 271 lira oldu. Yüz yüze eğitimde kademeli sisteme geçilmesi, öğrenci sayısında düşüş yaşanması nedeniyle yeni zammı yeterli bulmayan pek çok servis şoförü çalışmayı bıraktı. Veliler ise servislerin çalışmaması nedeniyle çocuklarını okula kendi imkanları ile götürüyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2020 Güncelleme 30 Eylül 2020, 06:58
Servis krizi! Zamlar yeterli gelmedi şoförler çalışmayı bıraktı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da okul servisleri işi arapsaçına döndü. Servisçiler, okul ve personel servisleri için yüzde 33.15 zam talep etmişti.

UKOME yüzde 11.5 zammı kabul etti. Zammın ardından İstanbul'da en kısa mesafede servis ücreti 271 lira oldu. Yüz yüze eğitimde kademeli sisteme geçilmesi, öğrenci sayısında düşüş yaşanması nedeniyle yeni zammı yeterli bulmayan pek çok servis şoförü çalışmayı bıraktı.

Veliler ise servislerin çalışmaması nedeniyle çocuklarını okula kendi imkanları ile götürüyor. Kimi veliler evden çalıştığı için bu durumun sorun olmadığını belirtirken; kimisi de işten izin alarak geldiğini ve servisler çalışmadığı için zorlandıklarını söylüyor.

Bu süreçte servislerin tam zamanlı çalışmamasına rağmen aylık ücret talep ettiğini anlatan velilerden Berat Santepe, "Servisler, haftada 1-2 defa gelmesine rağmen 5 gün hizmet veriyormuş gibi ücret alıyor. Maliyetleri düşecek, 3 gün çalışmayacaklar. Evden çalıştığım için servis kullanmıyoruz ancak 2 hafta sonra mecburen kullanacağız. Servisçiler ne derse de o ücreti vermek zorunda kalacağım" dedi.

'OLAĞANÜSTÜ HAL TARİFESİ İSTİYORUZ'
İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Hamza Öztürk, yüzde 33.15'lik zam taleplerinin sadece pandemi süreci için geçerli olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Ayda 4 gün 3 öğrenci taşınsa bile ne arabayı ne şoförü kurtarıyor. Olağanüstü hal tarifesi istiyoruz. Az sayıda özel okul 'ücret farkını biz vereceğiz' dediği için çalışanlar var, onun haricinde servisler çalışmıyor. Ücretimizi günlük talep etsek hiç araç olmaz. Her halükarda aylık servis ücreti talep edeceğiz. Bu konuyu yeniden UKOME toplantısında gündeme getireceğiz."