Sigortalı çalışanlara bile yardım yapılacak! Devlet musluğu açtı!

Devletlerin vatandaşlarına hizmet için var olduğu gerçeğinin bir göstergesi olan devlet yardımları, halkın yaşam kalitesinin arttırılması öngörülerek yapılır. Devlet desteklerinin ülkenin her kesimden vatandaşı için olması gerektiğine şüphe yoktur. Devlet desteklerinin ülkenin her kesimden vatandaşı için olması gerektiğine şüphe yoktur.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2020, 09:02 Güncelleme 12 Kasım 2020, 16:43
Sigortalı çalışanlara bile yardım yapılacak! Devlet musluğu açtı!

İÇİNDEKİLER

Devlet tarafından verilen yardımların geneli incelenecek olduğu zaman yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar için veriliyor olduğu gözlenecek. Bu durum karşısında sosyal güvencesi olan vatandaşlardan ziyade olmayan vatandaşlara verilmesi tercih ediliyor.

801 TL CENAZE YARDIMI

Sigortalı olarak çalışan eşi vefat eden bir kadın ve çocukları devletten cenaze yardımı alabilirler. Bu ödemeler 801 TL olarak yapılır. Sosyal Güvenlik Kurumu'na yazılı başvuru yapılması gereken ödemeler ayrıca geriye dönük 5 yıllık süreç için alınabilir.

DOĞUM PARASI 300 TL, 400 TL VE 600 TL

Doğum parası ödemesi ile bir anne 1300 TL'ye kadar devlet desteği alabilir.

Mayıs 2015 tarihinden sonra ilk defa çocuk sahibi olan anneye 300 TL ödenir. Bu tarihten sorna ikinci çocuğunu doğuran anneye 400 TL bir ödeme daha yapılır Eğer çocuk sayısı 3 ve üzeri olursa destek tutarı 600 TL olarak yapılır.

DİĞER DEVLET YARDIMLARI NELERDİR?

AYLIK 2400 TL BAKICI YARDIMI

Devlet tarafından sağlanan desteklerin ilki bakıcı yardımı. Bu yardım Sosyal Güvenlik Kurumu ile Avrupa Birliği arasında imzalanan bir protokol kapsamında sağlanıyor.

Projeden yararlanmak için annelerin çalışıyor olması ve sigortası bulunması gerekiyor. Ayrrıca 300 Euro olarak ödenen ve Türk Lirası ile 2400 TL olarak ödenen bu yardımlar için annelerin çocukları için bakıcı çalıştırmaları isteniyor. Ödemeler sadece Ankara, İstanbul ve İzmir için geçerli.

DUL VE YETİM MAAŞI

Eşi veya babası vefat eden bir kadın devletten dul ve yetim maaşı almaya hak kazanır.

Bu maaş ödemesi kadının çalışmaya başladığı süreye kadar devam eder. Bunun yanında kadın evlendiğinde de bu maaş ödemesi keslir. Dul ve yetim maaşı sigortalı olarak vefat eden kişinin primlere bağlı olarak değişir.

ASGARİ ÜCRETLİ ANNELERE 7 BİN 325 TL DOĞUM İZNİ PARASI

Anne olmaya hazırlanan kadınlara devlet doğum izni sürecinde özel bir destek sağlar.

Doğum izni destek ödemeleri maaş tutarına göre belirlenir. En düşük ödeme asgari ücretli annelere yapılır. Ödemeler 8 hafta doğumdan önce 8 haftada doğumdan sonra olmak üzere 16 hafta için yapılır. En düşük ödeme 7 bin 325 TL

İŞKUR İŞTE ANNE PROJESİ

İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan ve akabinde işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara günlük 95 TL zaruri gider ödemesi yapılır. Bu ödemeler kurs ve programlara katılan annelere sağlanır.

EMZİRME PARASI 201 TL

Yeni doğum yapmış olan bir anneye sağlanan destek ödemelerinden bir tanesi de emzirme parası. Bu ödemeler halk arasında süt parası olarak bilinir ve 201 TL olarak yapılır.