Velilerden özel okullara yüzde 40 isyanı: "Olmayan hizmetin parasını aldılar geri öderken de kesiyorlar"

Okulların aldıkları yemek parasının sadece yüzde 40’ını ödeyecek olması velileri isyan ettirdi. Gazetemizi arayan veliler, “Olmayan hizmetin parasını aldılar geri öderken de kesiyorlar” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2020 Güncelleme 13 Eylül 2020, 07:01
Velilerden özel okullara yüzde 40 isyanı: Olmayan hizmetin parasını aldılar geri öderken de kesiyorlar

İÇİNDEKİLER



Özel okullar ile veliler arasındaki ödeme sorunları bitmiş değil. Milli Eğitim Bakanlığı sadece KDV ile ilgili yazı yayınladığı için diğer ödemelerdeki tartışmalar devam ediyor. Velilerden önceden tüm parayı tahsil eden bazı özel okullar geri ödemeye gelince de sadece yüzde 40'ını vereceklerini ve bunu da sene sonunda mahsuplaşacaklarını söylüyor.


Almadığı yemek, kitap, malzeme gibi hizmetlerin parasını ödeyen ve bunun ancak yüzde 40'ını geri alabilecek olan veliler aynı okula çocuklarını göndermeye mecbur tutuluyor. Gazetemizi telefon yağmuruna tutan veliler, "Veliler kazanç kapısı, öğrenciler müşteri gibi görülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı KDV'de olduğu gibi ücret konusuna da el atmalı" dediler.



SERVİSLERE DÜZENLEME
Okul
Servis Araçları Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Taşımacıların kara yolu yolcu taşımacılığı yetki belgelerinden birine sahip olma zorunluluğuna ilişkin süre 30 Haziran 2021'e kadar uzatıldı. Okul servis araçlarında her öğrenci için 3 nokta emniyet kemeri ve kamera sistemi ile kayıt cihazı zorunluluğuna ilişkin verilen süre bir yıl uzatıldı.