Firmanızı koruyun

Siber korsanlar, yüzünü e-ticarete çeviren KOBİ’lerin açıklarını bulmak için pusuda bekliyor. Uzmanlar, hem siteleri hem de müşteri verilerini güvende tutmak için 7 adıma dikkat çekiyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2020 Güncelleme 01 Eylül 2020, 07:04
Firmanızı koruyun

İÇİNDEKİLER

Pandemi sürecinde yüzünü e-ticarete çeviren KOBİ'ler, siber korsanların hedefi haline geldi. KOBİ'lerin e-ticarete yönelmesinin çağın gereklerine uygun bir hamle olduğunu belirten Berqnet Firewall Genel Müdürü Hakan Hintoğlu, fakat gerekli siber güvenlik önlemlerinin alınmaması durumunda bunun büyük bir risk haline dönüşebileceğini söyledi.

NASIL SALDIRILIYOR?
"KOBİ'lerin çok dikkatli olması lazım; aksi takdirde hem yasal ve maddi açıdan hem de itibar açısından büyük kayıplar söz konusu olabilir" diyen Hakan Hintoğlu; e-ticaret sitelerine yönelik saldırıların başında oltalama (phishing) saldırıları, fidye saldırıları, kredi kartı dolandırıcılığı, trojan ve malware gibi zararlı yazılımlar aracılığıyla yapılan saldırılar, DDoS saldırıları ve kimlik avının yer aldığını ifade etti.

Hakan Hintoğlu, 7 adımı şöyle sıraladı:

Güvenli bir e-ticaret sitesi kurmanın yolu doğru web sunucusu, e-ticaret yazılımı ve güvenlik bileşenlerinin seçiminden geçiyor.

Özellikle finansal bilgileri korumak ve online alışveriş güvenliği için SSL sertifikası kullanmak, gönderilen verilerin şifrelenerek yalnızca alıcı tarafından okunabilmesini sağladığından, e-ticaret için bir zorunluluk haline gelmiş durum da.

Güvenlik duvarı, ağ güvenliğinin temel bileşenlerinden birisidir. Buna ek olarak ağdaki tüm cihazlara ve sunuculara mutlaka antivirüs yazılımları yüklenmeli ve güncel tutulmalı.

Güçlü parola kullanımı zorunlu olmalı. Daha güvenli yöntem ise çift doğrulamalı giriş kullanılması.

Müşterılerin zorunlu olarak ihtiyaç duyulmayan kişisel ve finansal verileri saklanmamalı.

Veriler mutlaka yedeklenmeli.

Çalışanların siber güvenlik farkındalığına yatırım yapılmalı.