Bin TL nakdi desteği başvuru şartları... 2020 Ağustos ayı 1000 TL yardım parası...

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere pandemi sebebiyle bin lira sosyal yardım ödemesi yapıyor. Başvuruları devam eden sosyal yardım ödemesine başvuru yapan vatandaşlar, aynı zamanda sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. 1000 TL yardım başvurusu sonucu sorgulama ve başvurusunun nasıl yapılacağı araştırılıyor.

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2020, 09:12 Güncelleme 23 Ağustos 2020, 12:40
Bin TL nakdi desteği başvuru şartları... 2020 Ağustos ayı 1000 TL yardım parası...

İÇİNDEKİLER

2020 Ağustos ayı 1000 TL yardım parası ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Bu bağlamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk sosyal yardım ödemeleri hakkında yaptığı açıklamada, "Peyderpey de ödemelere de başladık aslında, şu anda 620 bin haneye faz 3'ten de yardım yaptık." dedi.

SOSYAL YARDIM BAŞVURU SONUCU AÇIKLANDI MI?

Pandemi sosyal yardım başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Sosyal yardımdan faydalanmak isteyenlerin başvuruları şu anda değerlendiriliyor. Bakan Selçuk, 3. fazda şu ana kadar 620 bin kişiye ödemelerin yapıldığını açıkladı. Ayrıca Bakan Selçuk, "Peyderpey de ödemelere de başladık aslında, şu anda 620 bin haneye faz 3'ten de yardım yaptık." dedi.

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu

1000 TL SOSYAL YARDIMI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

E-Devlet'te Pandemi Sosyal Destek Program modülü üzerinden 3. Faz başvuruları başladı.

TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre;

0- Pazartesi

2-Salı

4-Çarşamba

6-Perşembe

8- Cuma

günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz.

Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama olmaksızın herkes başvuru yapabilir.

BAKAN SELÇUK AÇIKLAMA YAPTI

#BizBizeYeterizTürkiyem kampanyamızda toplanan 2 Milyar TL'yi aşkın bağıştan yaklaşık 1,2 milyon ihtiyaç sahibi haneye 1.000'er TL ulaştırdık.

Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında vatandaşlarımıza sağladığımız destek ve yardımlarda 3️⃣0️⃣ Milyar TL'ye yaklaştık. #BirlikteBaşaracağız pic.twitter.com/Xj16UfVuTG

Zehra Zümrüt Selçuk (@ZehraZumrutS) August 1, 2020

Bakan Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında sağladığımız destek ve yardımlarda 30 milyar liraya yaklaştık." ifadelerine yer verdi.