Sahibinden 2.el otomobil için beklenen gün! Pejo, Toyota, Nissan, Opel, Renault, Dacia, Fiat... .

2. el araba fiyatları düşecek mi? Koronavirüs sürecinden en çok olumsuz etkilenen alanların başına otomotiv sektörü yer alıyor. Sıfır araçların piyasaya sürülmemesi sonrasında ikinci ele talep artıyor.

Giriş Tarihi 03 Ağustos 2020, 09:13 Güncelleme 09 Ağustos 2020, 16:47
Sahibinden 2.el otomobil için beklenen gün! Pejo, Toyota, Nissan, Opel, Renault, Dacia, Fiat... .

İÇİNDEKİLER

2. el araba fiyatları düşecek mi? Pejo, Toyota, Nissan, Opel, Renault, Dacia, Fiat fiyat listesi araştırılan konular arasında yer alıyor. Araba alma hayali kuran binlerce vatandaş, uygun fiyatlı ikinci el arabaların peşine düşüyor. Pandemi nedeniyle sıfır arabaların piyasaya sürülmemesi otomotiv sektörünü olumsuz etkiliyor. İkinci el araba fiyatlarının ne zaman düşeceği merak ediliyor.


İkinci el araba fiyatları düşer mi?

Uzmanlar tarafından araç bulunurluğunun artacağı ve fiyatların normal seyrine geleceği tarih olarak Eylül ayı işaret ediliyor. Fiyat dengelenmesinin Eylül ayını bulabileceği konuşulurken ülke dinamikleri nedeniyle kesin bir durumdan bahsetmek de mümkün olmuyor.

Sıfır araçlardaki düşük faizli kampanyaların devam ettirilmesi de otomotiv sektörü adına olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Şu an araba alınır mı 2020 yılının en belirsiz soruları arasında yer alıyor. Bazı vatandaşlar ikinci el araçları bir yatırım aracı olarak görürken bazı vatandaşlar da bütçelerine uygun olan aracı bulamamaktan şikayet ediyor.

2. el araba ne zaman alınır 2020?

2. el araba ne zaman alınır sorusuna yanıt arayan vatandaşlar için Kınık; sıfır araba üretilmediği için olayların bu şekilde hızlı geliştiğini belirtti. Ancak ikinci el ve sıfır araba fiyatları düşer mi 2020 yılı için halen daha belirsizliğini koruyan sorular arasında yer alıyor. Kınık, sıfır arabalar üretildikten sonra piyasaların biraz daha oturacağını düşünüyor. Şu an araba alınır mı 2020 konusunda olumlu bir yanıt arayanların en ucuz araç fiyatı olarak 100.00 TL üstündeki rakamlarla karşılaşacağı belirtiliyor.

2. el araba alınır mı konusunda ikinci elciler genel olarak sıfır araba üretiminin artmasını ve piyasaların biraz daha oturmasını bekliyor. Genel olarak ikinci el piyasasında gözler; Kurban Bayramı'ndan sonraya çevrilmiş durumda. Aracını satıp yeni bir ikinci el araba almak isteyen vatandaşlar da 2. el araba ne zaman alınır konusunda fiyatların fazla yüksek olduğunu ve Kurban Bayramı'ndan sonra düşüş beklentisi içerisinde olduklarını belirtiyor..

En ucuz ikinci el otomobil modelleri

2016 model Fiat Linea

2012 model Chevrolet Cruze

2012 model Chevrolet Aveo

2016 model Citroen Citroen C Clysee

2017 model Peugeut 301

2017 model Dacia Sandero

2010 model Honda City

2011 model Honda Jazz

2011 model Hyundai Accent Era