Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak müjdeyi verdi: Esnafın borcu ertelendi

Corona mağduru esnaf ve sanatkarın borçları 3 ay süreyle ertelendi. Müjdeyi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak verdi: Kepenk kapatıp salgına engel olan esnaf ve sanatkarımıza teşekkür ediyoruz. Kredi borçlarını erteliyoruz.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2020 Güncelleme 24 Temmuz 2020, 07:04
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak müjdeyi verdi: Esnafın borcu ertelendi

İÇİNDEKİLER

Corona mağduru esnaf ve sanatkarın borçları 3 ay süreyle ertelendi. Müjdeyi Bakan Berat Albayrak verdi: Kepenk kapatıp salgına engel olan esnaf ve sanatkarımıza teşekkür ediyoruz. Kredi borçlarını erteliyoruz.




ESNAFIN BORCU ERTELENDI
COVİD-19 salgınından zarar gören esnaf ve sanatkarın Halkbank'tan aldıkları düşük faizli kredi borçları 3 ay ertelendi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Pandemi sürecinde milli mücadele şuuruyla zarar görme pahasına kepenklerini kapatarak salgının yayılmasına engel olan her bir esnafımıza ve sanatkarımıza teşekkür ediyoruz. Şimdi de kredi borçlarını 3 ay süreyle erteliyoruz. Çalışmak sizden, destek bizden" dedi. Cumhurbaşkanı Kararı'na göre; 30 Haziran ve öncesinde kullanılan düşük faizli kredilerden doğan borçlardan 1 Temmuz-30 Eylül döneminde vadesi dolacak borçlar, başvuru şartı aranmaksızın faiz tahakkuk ettirilerek ve taksit sayısı değiştirilmeden 3 ay ertelendi. Erteleme dönemi boyunca taksit-anapara borcu ve tahakkuk edecek faizin borçluya yansıyan kısmıyla tutara ilişkin vergiler kalan taksitlere eklenecek.



İŞÇİ ÇIKARTMA YOK
Karar kapsamında kredisi ertelenen esnaf ve sanatkarlardan erteleme dönemi boyunca çalışan sayısını azaltmayacağına dair taahhütname alınacak. Çalışan sayısında eksilme tespit edilen esnaf ve sanatkarlar erteleme kapsamından çıkartılacak.