Son dakika: Bakan Mustafa Varank müjdeyi verdi: 4 bin kişilik istihdam sağlanacak

Son dakika haberine göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil fabrikası hakkında A Haber'e özel önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Varank, "Burada çalışmak isteyenler için, 4 bin kişilik istihdam sağlanacak. 18 aylık süreçte fabrika inşaatı devam ettiği süreçte sona yaklaşırken de ilanlar olacaktır." dedi. Öte yandan Bakan Varank, A Haber'e de özel açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 18 Temmuz 2020, 14:10 Güncelleme 18 Temmuz 2020, 15:26
Son dakika: Bakan Mustafa Varank müjdeyi verdi: 4 bin kişilik istihdam sağlanacak

İÇİNDEKİLER




Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil fabrikası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Varank'ın açıklamalarından satır başları:

STRATEJİK KONUMU NEDENİYLE BURSA SEÇİLDİ
Türkiye otomotiv endüstrisinde çok güçlü bir ülke. 30 milyar doların üzerinde ihracat yapan bir ülke. Bunun kalbi ise Bursa ve Kocaeli. Bu yüzden Bursa Gemlik tercihimiz oldu. Askeriyemiz bize sahip olduğu önemli bir arazinin bir kısmını bize vermiş oldu. 1 milyon 200 bin metrekarelik arazinin hali hazırda bulunması sebebiyle tercih oldu.

BUGÜN ÇOK ÖNEMLİ ADIM ATMIŞ OLACAĞIZ
Süreci anlatayım Aralık sonunda biz Türkiye'nin otomobilini dünyaya tanıtmıştık. Ben de geldim. Tekrar araçlara yakından bakma fırsatım oldu. TOGG'un merkezine de gitmemiştim. Bu arabanın fabrikası yok nasıl üretecek diye sorulmuştu. TOGG fabrikadan, banttan indirilişine ve satışına kadar önemli bir şekilde planladı.

18 AYLIK SÜREÇTE İSTİHDAM ÇAĞRISI SÜRECEK
Hem fabrika hem de burada merkezi kurmaya başlıyoruz. O günden beri TOGG işe alımlara devam ediyor. 18 aylık süreçte fabrika inşaatı devam ettiği süreçte sona yaklaşırken de ilanlar olacaktır. 4 bin kişiye istihdam sağlanmasını bekliyoruz. 175 bin araç kapasiteli bir fabrika olacak.

Gürcan bilgiyi verecek. Otomotiv endüstrisinin pandemiyle değişimi hızlanacaktır. Elektrikli aracımız. SUV ve doğuştan elektrikli olacak. Biz eski teknolojiyi geride bırakıp yeni teknolojiyle yola çıkacağız.

2022'nin son çeyreğinde banttan indirilmesi planımız.