Bilgisayar alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Coronavirüs süreci ve tatil dizüstü oyun bilgisayarlarını gözde yaptı. Peki bilgisayar alırken nelere dikkat etmek gerekir? İşte bilgisayar alırken dikkat etmeniz gereken teknik ve donanımsal özellikler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2020 Güncelleme 14 Temmuz 2020, 07:00
Bilgisayar alırken nelere dikkat etmek gerekir?

İÇİNDEKİLER



Coronavirüs süreci ve tatil dizüstü oyun bilgisayarlarını gözde yaptı.

Bilgisayar alırken, şu noktaları göz önünde tutun:

EKRAN KARTI / GPU: Oyuncu dizüstü bilgisayarının en önemli parçası ekran kartıdır. Performans kaygınız yoksa giriş seviyesi bir GPU işinizi görecektir, ancak yüksek çözünürlükteki oyunlarda deneyiminizi maksimuma çıkarmayı düşünüyorsanız daha yüksek performanslı modelleri tercih edebilirsiniz.


İŞLEMCİ VE RAM: GPU bir oyun bilgisayarının kalbi ise, işlemci ve RAM beynidir. İşlemcinizin, ekran kartının gücüne ayak uydurması yüksek performans almanız için önemlidir.

DEPOLAMA: İyi bir SSD tercih etmeniz hem işletim sisteminiz hem de oynadığınız oyunlarda daha iyi performans almanız için önemlidir.


PİL ÖMRÜ VE SOĞUTMA: Oyuncu bilgisayarları için pil ömrü öncelikle dikkat edilen bir özellik olmasa da uzun pil ömrü mobilite sağlaması nedeniyle avantajlıdır. Dizüstü oyun bilgisayarınızın kaliteli bir soğutma çözümü sunduğundan da emin olmalısınız.

SES VE EKRAN: Ses ve ekran kalitesi, bir oyun dizüstü bilgisayarı seçerken kontrol etmeniz gereken önemli özelliklerdir. Full-HD çözünürlükte ekran tercih edebilirsiniz. Bütçenize bağlı olarak QHD veya UHD ekranlı modelleri de seçebilirsiniz.

BAĞLANTI VE KLAVYE: En az 3 USB bağlantı noktasına sahip olmalı. Ayrıca, daha büyük bir harici monitöre bağlanmak is tediğinizde kullanabileceğiniz Mini DisplayPort veya HDMI bağlantı noktası olması da gerekir. Kesinti siz internet bağlantısı için Ethernet portunun olması da lazım. Klavye de uzun bir süre boyunca rahat kullanım sunabilmelidir.