Nakdi ücret desteği ödemesi ne zaman yatırılacak? TC kimlik numarasına göre ödeme tarihleri ne zaman?

Nakdi ücret desteği ödemeleri ne zaman yatırılacak sorusuyla ilgili araştırmalar özellikle bugünlerde artış gösterdi. Nakdi ücret desteği ödeme tarihlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kısa bir süre önce vatandaşlarla paylaştı. Bakan Selçuk, Haziran dönemine ait nakdi ücret desteği ödemelerinin yoğunluğun önlenmesi amacıyla yatırılacağı tarihi duyurdu. Peki, TC kimlik numarasına göre ödeme tarihleri ne zaman? İşte o soruların yanıtları...

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2020, 16:56 Güncelleme 08 Temmuz 2020, 16:56
Nakdi ücret desteği ödemesi ne zaman yatırılacak? TC kimlik numarasına göre ödeme tarihleri ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Nakdi ücret desteği ödemeleri yapılmaya başlandı. Ücretsiz izne ayrılan, kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan, 15 Mart'tan sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanmamış olan işçilere ödenen nakdi ücret desteği ödeme tarihleri bu kapsamda merak ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Haziran ayına ilişkin ödeme tarihlerini duyurdu. Peki, nakdi ücret desteği ödemeleri ne zaman yatırılacak? TC kimlik numarasına göre ödeme tarihleri ne zaman? İşte ödeme tarihleri...

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Haziran ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin 8 Temmuz'dan itibaren yapılmaya başlayacağını bildirdi.

"8-10 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK"

Bakan Selçuk, "Haziran dönemine ait nakdi ücret desteği ödemeleri, yoğunluğun önlenmesi amacıyla 8-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Ödemeler 15 Mart'tan sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanamayan işçilere Temmuz'da, işverenler tarafından ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçilerden T.C. Kimlik Numarasının son hanesi 0, 2 ve 4 olanlara 9 Temmuz'da, 6 ve 8 olanlara ise 10 Temmuz'da yapılacak." dedi.

KİMLER NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ ALABİLİR?

Ücretsiz maaş desteği ücretsiz izne ayrılan, Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlanamayan, 15 Mart'tan sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanmamış olan ve yaşlılık aylığı almayan işçiler bu uygulamadan faydalanabiliyor.

Kısa çalışma ödeneğinde 450 gün prim ödeme ve son 60 gün çalışma şartı aranıyor. Ancak bu şartı karşılayamayan önemli bir kesim var. Bakan Selçuk karşılamama oranının yüzde 25 olduğunu açıkladı.

Nakdi ücret desteğinden 17 nisan 2020 tarihinde işveren tarafından ücretsiz izne çıkarılan ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan kişiler yararlanıyor. Bunun dışında 15 Mart tarihinden sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneği alamayan işçiler de bu destekten faydalanabilecek.