PTT kart başvurusu nasıl yapılır? PTT kart şifre alma nasıl yapılır?

PTT kart başvurusu nasıl yapılır? PTT şubelerine girmeden para çekmek isteyen vatandaşlar PTT kart alma yollarını araştırıyor. Karta sahip olan kişiler de PTT kart şifre alma nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyor. PTT kart ile işlemlerinizi PTT ATM’lerinden çok kolay, hızlı ve temassız bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu kart sayesinde sosyal yardım parası, işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği gibi ödeneklerinizi rahat bir şekilde alabilirsiniz.

Giriş Tarihi 12 Haziran 2020, 16:57 Güncelleme 12 Haziran 2020, 16:57
PTT kart başvurusu nasıl yapılır? PTT kart şifre alma nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

PTT kart başvurusu nasıl yapılır? PTT kart şifre alma nasıl yapılır? Şubelerde bekleyerek vakit kaybetmek istemeyenler PTT kart başvurusu yapmak istiyor. Hali hazırda karta sahip olanlar da şifre işlemlerini nasıl yapabileceğini merak ediyor. Bu kart ile PTT ATM'lerinden hızlı ve sorunsuz şekilde para çekebilirsiniz. Böylelikle sosyal yardım ödemeleri, kısa çalışma ödenekleri, işsizlik maaşı gibi paraları kolaylıkla alabilirsiniz. İşte, PTT kart ile ilgili merak edilen bilgiler…

PTT KART ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

PTT bankası tarafından ilk kullanım için verilmiş olan şifreyi güvenlik açısından daha sonrasında değiştirmek iyi olacaktır, ilk verilen şifre tek kullanımlık gibi düşünülmelidir. Şifre değiştirme işlemini gerçekleştirmek için, eldeki şifreyle PTT ATM'sinden ilk defa kart takıldıktan sonra kullanılabilir ve bankamatik menüsü sayesinde şifre değiştirme işlemi gerçekleştirilebilir.

Ayrıca kart şifresi unutulduğunda 444 1 788 PTT çağrı merkezine ulaşarak yeni şifre alma işlemi talep edilebilir. Ancak telefon çağrı merkezi üzerinden şifre değiştirme işlemi gerçekleştirebilmek için, kullanılan GSM numarasının daha önceden PTT sisteminde tanımlanmış olması gerekiyor.

PTT kart şifresi unutulduysa veya yeni bir şifre almak isteniyorsa bu işlem SMS yolu ile de rahatlıkla gerçekleştirilebilir. PTT sistemlerinde kayıtlı olan cep telefonu numarası üzerinden SİFRE yazıp boşluk bırakarak 4 haneli PTT kart şifresi sonrasında bir boşluk daha bırakarak PTT kart arkasında yer alan 7 rakamlı numarayı yazarak 3290' a mesaj atılması yeterlidir.

PTT KART NASIL ALINIR?

Vatandaşların PTT kart alabilmeleri için herhangi bir PTT iş yerine müracaat ederek Posta Çeki Hesabı açtırmaları yeterlidir. Ayrıca Şirket aracılığı ile emekli maaşı alan vatandaşlar ve Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Dairesi Başkanlığı (ASAL ) yapılan ödemeler için silah altına alınan tüm yükümlülere PTT kart verilmektedir. Ayrıca pandemi sosyal yardım ödemeleri de bu banka üzerinden yapıldığı için ATM üzerinden para çekmeden önce kart ve şifre edinmek iyi olacaktır.