800 işçi alınacak! Toyota işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Toyota işçi alımı başvuru şartları nelerdir?

Toyota Türkiye geçtiğimiz gün yayınladığı duyuruyla 800 işçi alımı yapılacağını açıklamıştı. Bu gelişmenin ardından iş sahibi olmak isteyen vatandaşlar Toyota işçi alımı başvurusu nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyor. Toyota işçi alımı başvuru şartları nelerdir? İlanda belirtilen detaya göre Kocaeli, Düzce ve Sakarya illerinde ikamet eden kişiler tercih edilecek. İşte, Toyota işçi alımı başvurusu hakkında merak edilen bilgiler…

Giriş Tarihi 09 Haziran 2020, 12:16 Güncelleme 09 Haziran 2020, 12:16
800 işçi alınacak! Toyota işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Toyota işçi alımı başvuru şartları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Toyota işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Toyota işçi alımı başvuru şartları nelerdir? Dünyanın otomotiv devlerinden birisi olan ve Türkiye'de de fabrikası bulunan Toyota Türkiye, yayınlandığı ilanla toplam 800 işçi alacağını açıkladı. İşçiler üretim birimlerinde istihdam edilecek ve ayrıca bakım elemanları da alınacak.

TOYOTA İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yayımlanan ilan şu şekilde:

"Toyota Türkiye'de doğru kişilerin doğru pozisyonlara getirilmesi esasına dayanan tamamen yeni bir yaklaşıma hoşgeldiniz. Eğer Toyota Türkiye'de kariyer hedefiniz var ise, takımımıza yeni elemanları nasıl dahil ettiğimizi merak ediyorsunuzdur. İşe alma kararımız, sizin yetenekleriniz, tecrübeniz ve uygunluğunuz değerlendirilerek verilmektedir. Eğer bizimle çalışmayı düşünürseniz, sitemizdeki açık pozisyonlara başvurarak bize ulaşmış olursunuz. Birkaç gün içerisinde işe alma takımımız, başvurunuzu değerlendirmiş olacaktır. Eğer özgeçmişiniz kriterlerimize uygunsa, bir uzmanımız sizinle telefon mülakatı yapmak üzere sizi arayacaktır. Başvurusu açık pozisyonlarımıza uygun bulunan adaylar, şirketimizde gerçekleşecek olan görüşmelere davet edileceklerdir. En sonunda, işe alınma kararı verilmiş takım arkadaşlarımız, Toyota'da çalışma hayatı boyunca hiç sonu gelmeyen eğitim faaliyetleri ile işe başlayacaklardır."

Kurs programına katılım sağlayan sözleşmeli işçiler, 6 aylık çalışma sonrasında uygun görülmesi halinde firmada kadrolu çalışan olma imkanına da sahip olabilecek. Üretim ve ihracat hedeflerini artırmak için 3 ayda 800 kişilik istihdam sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Toshihiko Kudo, dünya genelinde zor koşullarla mücadele edilen bugünlerde de Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak istikrarlı üretimi sürdürerek Türkiye ve Sakarya'ya katkı sağlamaya devam ettiklerini belirtti.

İŞKUR'dan başvuru adımları şu şekilde:

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın ve açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra açılan sayfada İŞ İLANLARI yazan kısma tıklayın. Son olarak iş arama sayfası karşınıza çıkacak.

Güncel İŞKUR İlanları Sorgulama

İş arıyorsanız, güncel İŞKUR ilanları için öncelikle İŞKUR kayıt işlemlerini tamamlamalı ve İŞKUR'a giriş yapmalısınız. Daha sonra İŞKUR güncel iş ilanları kısmından veya daha spesifik bir sorgulama için "İstihdam" ekranında açık iş ilanı aramak için;

• Aradığınız pozisyon, meslek, nitelik, beceri ve firma bilgisini girin.

• Çalışma yeri bilginizi girin.

• Meslek, öğrenim durumu bilgilerinizi girin.

• İşyeri türünü seçin.

• Engelli veya vardiya gibi özel durum seçimlerinizi yapın (varsa).

• İşyeri unvanını girin.

• Son olarak en altta sağda bulunan "Ara" seçeneğine tıklayın.
Bu seçimlerle tam olarak size uygun güncel İŞKUR ilanlarını görüntüleyebilir ve tercih ettiklerinize başvurularınızı hemen yapabilirsiniz.

İş Arayan İŞKUR Kayıt Nasıl Yapılır?

İş arayan vatandaşlar İŞKUR kayıt işlemlerini İŞKUR resmi "İnternet Şubesi" üzerinden dakikalar içerisinde tamamlayabilmektedir. İŞKUR kayıt işlemleri için iş arayan vatandaşların internet şubesindeki ilgili kayıt sayfasına gitmesi gerekiyor. Buna göre İŞKUR kayıt işlemleri için;

• Öncelikli olarak "iskur.gov.tr" adresine giriş yapın.

• Açılan web sitesinin üst menüsünde yer alan "İnternet Şubesi" seçeneğine tıklayın.

• Açılan "esube.iskkur.gov.tr" adresinde sol tarafta bulunan "İş Arayan" kısmındaki "Üye Ol" seçeneğine tıklayın.

• İŞKUR üyelik ekranında karşınıza çıkan "Üyelik Sözleşmesi" kısmını dikkatlice okuduktan sonra sözleşmeyi onaylıyorsanız en altta yer alan "Onaylıyorum" seçeneğine tıklayarak, İŞKUR kayıt işlemine devam edebilirsiniz. (Eğer üyelik sözleşmesini onaylamıyorsanız "Onaylamıyorum" seçeneğine tıklayarak, kayıt işlemini sonlandırabilirsiniz.)
Üyelik sözleşmesini onayladıktan sonra kayıt işlemlerine devam etmek için açılan sayfada;

• T.C. kimlik numaranızı girin.

• Ad, soyad bilgilerinizi girin.

• Baba adı ve doğum tarihi bilgilerinizi girin.

Sayfanın altında yer alan resimdeki "sayıları", yanında yer alan "Güvenlik Kontrolü" kutucuğuna doğru ve eksiksiz şekilde yazın.
Güvenlik Kontrolü kısmının altında bulunan uyarıyı okuduktan sonra hemen sol yanındaki kutucuğu işaretleyerek, en altta bulunan "İleri" tuşuna basın.

• Açılan ekranda adres bilgilerinizi ve iletişim bilgilerinizi eksiksiz ve doğru olarak girin.

• En alt kısımda kendinize bir şifre oluşturup, şifreyi tekrar girin.

• Kendinize güvenlik amaçlı olarak bir güvenlik sorusu ve yanıtı oluşturun.

• Son olarak "Üyeliğimi Oluştur ve Devam Et" seçeneğine tıklayın.
Bu işlemlerle İŞKUR kayıt işlemlerini tamamlayabilir ve dilediğiniz zaman güncel İŞKUR iş ilanları içerisinde iş aramak için İŞKUR giriş işlemini yapabilirsiniz