Hemşire, psikolog, diyetisyen… Toplam 542 personel alınacak! İstanbul Üniversitesi personel alımı başvuru şartları!

İstanbul Üniversitesi 542 personel alımı yapıyor. Resmi Gazete’de duyurulan ilana göre; İstanbul Üniversitesi bünyesine sözleşmeli olarak çalışmak üzere 542 personel alınacağı belirtildi. İlanda hangi personellerin alınacağı ve başvuru şartları da belirtildi. Pandemi süreci nedeniyle başvurular yalnızca İstanbul ilinden alınacak. En çok kadro hemşireler için açıldı. Peki, İstanbul Üniversitesi personel alımı başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar…

Giriş Tarihi 06 Haziran 2020, 15:25 Güncelleme 06 Haziran 2020, 15:25
Hemşire, psikolog, diyetisyen… Toplam 542 personel alınacak! İstanbul Üniversitesi personel alımı başvuru şartları!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Üniversitesi personel alımı başvuru şartları nelerdir? İstanbul Üniversitesi, bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amacıyla 542 sözleşmeli personel alacak. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre; hemşire, biyolog, diyetisyen, psikolog ve diğer sağlık personelleri alınacak. Bu ilanın ardından başvuru yapmak isteyen adaylar da başvuru şartlarını araştırmaya başladı. Pandemi süreci nedeniyle sadece İstanbul'dan yapılacak başvurular kabul edilecek.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvurular, ilanın Resmi Gazete'de yayımlandığı günden itibaren 15 gün içinde (mesai saati bitimine kadar) https://pbys.istanbul.edu.tr/basvuru adresinden online olarak yapılacaktır.

Müracaat sonunda adayların beyan ettikleri Kamu Personeli Seçme Sınav Sonuçları ÖSYM Başkanlığından kurumumuz tarafından teyit edilecektir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunan adayların müracaatları kabul edilmeyecek ve haklarında genel hükümlere göre işlem yapılacaktır.

Posta ile ya da şahsen yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvuru tarihini geciktiren veya nitelikleri uygun olmayan adayların müracaatlarına işlem yapılmayacaktır.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI!

1- Yeni Tip Korona Virüs (COVİD-19) Pandemi süreci nedeniyle İstanbul ili sınırları içinde ikamet eden kişiler başvuru yapabileceklerdir.

2- Başvuracak adaylarda belirtilen özel şartlar ile 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıyor olmak.

3- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

4- Tüm pozisyonlar için haftalık çalışma süresi 40 saati aşmayacak şekilde ilgili birimin yönetimi tarafından belirlenecek saatlerde görev yapma (gece dâhil) şartını kabul etmek.

5- Başvuracak adayların 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmaları gerekmekte olup Lisans için 2018 KPSS-P3; Önlisans için 2018 KPSS- P93 ve Lise için 2018 KPSS- P94 puan türü esas alınacaktır.

6- 5917 sayılı Kanunun 47. Maddesi'nin 5. Fıkrası (A)2 bendi gereğince, 4-B Sözleşmeli personel olarak çalışmakta iken istifaen görevinden ayrılarak sözleşmesi feshedilenler; fesih tarihinden itibaren 1 (bir) yıl süre geçmeden başvuruda bulunamazlar.