Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan Peak Games'in satışıyla ilgili açıklama

Son dakika haberine göre Zynga'nın 1,8 milyar dolar bedelle Türk oyun şirketi Peak Games'i satın almasıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da bir mesaj paylaştı. Albayrak mesajında, "Girişim ekosistemimiz güzel bir haberle parlıyor." dedi.

Giriş Tarihi 01 Haziran 2020, 16:53 Güncelleme 02 Haziran 2020, 15:46
Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan Peak Games’in satışıyla ilgili açıklama

İÇİNDEKİLER

Zynga'nın 1,8 milyar dolar bedelle Türk oyun şirketi Peak Games'i satın almasıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da bir mesaj paylaştı. Albayrak mesajında, "Girişim ekosistemimiz güzel bir haberle parlıyor." dedi.

İşte Bakan Albayrak'ın o mesajı:
Girişim ekosistemimiz güzel bir haberle parlıyor. Türk oyun şirketimiz Peak, 1.8 milyar dolar değerlemeyle Zynga tarafından satın alınarak Türk ekonomi tarihinin en büyük şirket satışlarından biri oldu. Tebrikler arkadaşlar!

PEAK, TÜRKİYE'NİN EN DEĞERLİ ŞİRKETLERİ ARASINA GİRDİ
Yapılan açıklamalara göre, anlaşma ile şirketin sadece ortaklık yapısı değişecek. Peak, faaliyetlerini, ekibinde ve yönetiminde hiçbir değişiklik gerçekleşmeden kendi markası altında sürdürerek bir Türk şirketi olarak kalmaya devam edecek.

Söz konusu satın alma ile mobil oyun sektörünün devlerinden Peak, Türkiye tarihinin en değerli şirketleri arasına girmiş oldu.