Instagram Hesabı Olanlar Para Kazanma Dönemi Başladı (Nasıl Kazanılır, IGTV Kanal Açma Video Yükleme)

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından birisi olan Instagram’da para kazanmak mümkün. Ülkemizde milyonlarca kullanıcısı olan Instagram, IGTV içeriklerini öne çıkartarak para kazanma imkanı sunacak. IGTV üzerinden yapılan yayınlarda reklamlar ve satın alınabilir rozetler olacak. Bu yönüyle Twitch’e benzeyecek yayınlarda, elde edilen gelirin bir kısmı içerik sahibine verilecek. Peki, Instagram’da nasıl para kazanılır? IGTV kanal açma nasıl yapılır? İşte yanıtı!

Giriş Tarihi 29 Mayıs 2020, 18:02 Güncelleme 29 Mayıs 2020, 18:02
Instagram Hesabı Olanlar Para Kazanma Dönemi Başladı Nasıl Kazanılır, IGTV Kanal Açma Video Yükleme

İÇİNDEKİLER

Instagram kullanıcıları artık para kazanabilecek! Instagram üzerinden içerik üretecek kişilere müjdeli haber geldi. Satın alınacak Instagram rozetleri ve reklamlar ile IGTV üzerinden yayın yapacak kişilerin para kazanması mümkün olacak. Rozetlerin fiyatları ise 1 dolar ile 5 dolar arasında olacak. Rozetler, ilk olarak Türkiye, ABD, Almanya, Brezilya, İngiltere, Fransa, İtalya ve Meksika'da test edilecek. Peki, Instagram'da nasıl para kazanılır? IGTV kanal açma nasıl yapılır? İşte yanıtı!

TÜRK INSTAGRAM KULLANICILARI PARA KAZANABİLECEK

Türkiye'deki Instagram kullanıcıları, IGTV üzerinden para kazanmaya başlayabilecek. Instagram, IGTV'yi kullanacak kullanıcılarına reklamlar ve satın alınabilir rozetler sunacak. Reklamlar tıpkı YouTube'daki gibi bir sisteme sahip olacak ve IGTV'de yayınlanan içeriklerin arasına en fazla 15 saniye uzunluğunda olmak üzere eklenebilecek. Reklamlardan elde edilecek gelirin bir kısmı IGTV'deki içeriğin sahibine verilecek. Rozetler ise Twitch'in kullandığı sisteme bir hayli benzeyecek.

ROZETLER İLE AVANTAJ YAKALAYACAKLAR

Instagram rozetleri, IGTV'deki içerik sahibi tarafından abonelere sunulacak. Aboneler, bu rozetleri belirli bir ücret karşılığı satın alarak içerik sahibinin özel içeriklerine ulaşabilecek. Ayrıca yorum yaptıklarında isimlerinin yanında bu rozetleri kullanabilecekler. Rozetlerin fiyatları ise 1 dolar ile 5 dolar arasında olacak. Rozetler, ilk olarak Türkiye, ABD, Almanya, Brezilya, İngiltere, Fransa, İtalya ve Meksika'da test edilecek.

İÇERİKTE KATI KURALLAR

Instagram'dan para kazanmak kulağa ne kadar hoş gelse de bunun için uyulması gereken bazı katı kurallar var. Sosyal medya uygulaması, IGTV'de telif hakkına ve uygun olmayan içeriklere özellikle dikkat edecek. Uygun olmayan içeriklerde ve telif hakkı ihlallerinde içerik oluşturucusuna müdahale edecek olan Instagram, böylece kontrolü elinde tutacak.