Gözler orada! E-devlet 1000 TL yardım başvuru yattı mı? TC kimlik NO’ya göre edevlet 1000 TL yardım başvuru nasıl yapılır?

1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır? E-Devlet 1000 TL sosyal yardım başvuru ekranı yoğun şekilde sorgulanıyor. TC kimlik no'ya göre 1000 TL yardım başvurusu yapma yollarını haberimizden öğrenebilirsiniz. Türkiye genelinde sosyal yardım almak isteyen her hane başına 1000 TL para yardımı başvuruları için süreç devam ediyor. 1000 TL pandemi sosyal yardım başvuru sonuçları da yine aynı sistem üzerinden neticelenecek. Peki, 1000 TL pandemi sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? 3. faz pandemi destek TC Kimlik No ile başvuru nasıl yapılır? E-Devlet'ten online olarak tüm başvuru süreci takip edilebildiği gibi sonuç sorgulama ekranına da gene bu adresten ulaşabiliyorsunuz. Detaylar takvim.com.tr'de

Giriş Tarihi 29 Mayıs 2020, 10:22 Güncelleme 29 Mayıs 2020, 10:22
Gözler orada! E-devlet 1000 TL yardım başvuru yattı mı? TC kimlik NO’ya göre edevlet 1000 TL yardım başvuru nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır? E-Devlet 1000 TL sosyal yardım başvuruları vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Türkiye genelinde 3. faz sosyal yardım paketini dağıtmaya başlayan devlet, hane başına 1000 TL para yardımı için başvuruları almaya devam ediyor. Peki hane başı 1000 TL yardım başvurusu nereden, ne zaman, nasıl yapılabilir? İşte ayrıntıları ile 1000 TL para yardımı başvuru ayrıntıları. Bakanlık, e-Devlet üzerinden yapılacak 1000 lira nakdi desteğe ilişkin başvuru kıstaslarını da belirledi. İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalananlar yararlanamayacak. Ödemenin zamanı ve şekli değerlendirmeler sonrasında açıklanacak. Detaylar takvim.com.tr'de

1000 TL SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

1000 TL sosyal yardım parası başvuru sonuçları ne zaman açıklanır sorusu hakkında araştırmalar yoğun kazandı. Sonuçların henüz açıklanacağı tarih netlik kazanmadı. Bakanlık, ön başvurulara ilişkin incelemeler sonucunda, desteğe ihtiyacı olduğu belirlenen hanelere ödemeleri yapacak. Vatandaşlar, başvuru süreçlerini e-Devlet üzerinden takip edebilecek.

SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

KİMLER 1000 LİRA NAKDİ DESTEĞE BAŞVURABİLİR?

Bakanlık, e-Devlet üzerinden yapılacak 1000 lira nakdi desteğe ilişkin başvuru kıstaslarını da belirledi. Desteğin daha önce dağıtımı yapılan ilk iki fazında sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi aileleri merkeze alan Bakanlık, 3. fazda kapsamı genişletti. Buna göre, Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten yararlanmamış olanlar Faz 3'e başvuruda bulunabilecek. Ayrıca, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri, 4/C maddesi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir veya aylık alanlar (emekliler) ile İŞKUR'un Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Ödeneğinden faydalananların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak. Bu kıstasların dışında olan tüm haneler destek için başvurabilecek. Vatandaşlar, başvuru süreçlerini e-Devlet üzerinden takip edebilecek. Desteğe ilişkin ödeme zamanı ve şekli daha sonra açıklanacak.

1000 TL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bakan Selçuk, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Sosyal Destek Programına T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanların pazartesi, "2" olanların salı, "4" olanların çarşamba, "6" olanların perşembe ve "8" olanların cuma günü başvuru yapabileceğini belirtti. Cumartesi ve pazar günleri ise sınırlama olmaksızın herkesin başvurabileceğini kaydeden Selçuk, paylaşımında "#BirlikteBaşaracağız" etiketini kullandı. e-Devlet üzerinden TC kimlik numarası ve şifresi ile sisteme giriş yapan kişi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ait işlemleri seçebilir buradan da "Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu" seçeneğini işaretleyebilirler. Karşılarına çıkan formu dolduran kişilerin başvurusu tamamlanmış olacak. Ödemelerin ne zaman gerçekleştirileceği ise önümüzdeki günlerde değerlendirmenin tamamlanmasıyla birlikte açıklanacak.

KİMLER 1000 TL YARDIM PARASI ALABİLECEK?

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten faydalanmamış olanlar alabilecek.

5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.

5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar yararlanamayacak.

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalananlar yararlanamayacak. Ödemenin zamanı ve şekli değerlendirmeler sonrasında açıklanacak.

BAŞVURULARDA HANGİ YOL İZLENECEK?

e-Devlet üzerinden yapılacak destek başvurularında vatandaşların T.C. kimlik numarası dikkate alınacak.

Bu kapsamda T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanlar pazartesi, "2" olanlar salı, "4" olanlar çarşamba, "6" olanlar perşembe ve "8" olanlar cuma günü başvuruda bulunacak.

Cumartesi ve pazar günleri ise başvurular, T.C. kimlik numarası ile ilgili sınırlama olmaksızın yapılabilecek.