Emekli ek ödeme artışı ne kadar olacak? Ek ödemelerle en düşük emekli maaşı kaç TL'ye çıkacak?

Temmuz ayında maaşlarına yapılacak zam oranını merakla bekleyen emekliler aynı zamanda ek ödemede bir artış olup olmayacağı konusunda arama motorlarında araştırmalarını sürdürüyor. Ocak'ta maaşları artan, ikinci promosyonunu zamlı alma imkanına kavuşan, Ramazan Bayramı ikramiyesini erken cebine koyan emeklilerin, 650 bininin aylık geliri de bin 500 liraya yükseltildi. Peki, Emekli ek ödeme artışı ne kadar olacak? Ek ödemelerle en düşük emekli maaşı kaç TL'ye çıkacak?

Giriş Tarihi 25 Mayıs 2020, 19:48 Güncelleme 25 Mayıs 2020, 19:48
Emekli ek ödeme artışı ne kadar olacak? Ek ödemelerle en düşük emekli maaşı kaç TL’ye çıkacak?

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca emekli ek ödeme miktarında artış olup olmayacağını merak ederek "Emekli ek ödeme artışı ne kadar olacak?" sorusuna yanıt arıyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), "En düşük emekli aylığı, 2 bin 324 lira olan asgari ücretle eşitlensin" açıklamasını yaptı. Eğer bu talep kabul edilirse, 824 liraya varan kazancın yolu açılacak. Peki, ek ödemelerle birlikte en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar...

ZAM FORMÜLÜ

Öneri kabul görürse, en düşük emekli aylığı 2 bin 324 liraya çıkacak. Ek ödeme dahil maaşı 2 bin 324 liranın altında olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin kazancı yükselecek.

Gelirlerde 824 liraya varan artış yaşanacak.

Düzenlemeden, kapsamdaki emeklilerden vefat etmiş olanların hak sahibi yakınları da hisseleri oranında yararlanacak.

Talep kabul edilirse, ek ödeme dahil en düşük aylık bin 500 liradan 2 bin 324 liraya çıkacak.

TEMMUZ AYI EMEKLİ MAAŞI ZAM TAHMİNİ NE KADAR?

Temmuz'da SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam, memur emeklilerine ise yüzde 4 artış ve Ocak-Haziran enflasyonu yüzde 4'ü aşarsa fark yansıtılacak.

Merkez Bankası'nın yaptığı beklenti anketinden de ilk 6 aylık enflasyon için yüzde 4.41 tahmini çıktı. Buna göre, SSK ve Bağ- Kur emeklileri yüzde 4.41 zam alacak. Memur emeklilerinin zam oranı da yüzde 0.41 enflasyon farkıyla yüzde 4.41'e çıkacak.

TAKVİM, bu orana göre yeni maaşları hesapladı. En düşük emekli maaşı; memurda 2 bin 778, esnafta bin 862, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 2 bin 204 liraya yükselecek.

HANGİ EMEKLİ NE KADAR MAAŞ ALACAK?