Valör ne demek? Altın alımında valör nedir?

Valör ne demek? Altın alımında valör uygulaması başladı Arama motorlarında araştırılmaya başlanan valör ne demek sorusuna yanıt aranıyor. 100 gram ve üzeri altın alımında 1 gün valör uygulanacağı açıklandı. Bu açıklamanın ardından valör ne demek sorusuna yanıt aranmaya başlandı. İşte, valör terimi hakkında merak edilenler…

Giriş Tarihi 21 Mayıs 2020, 16:18 Güncelleme 21 Mayıs 2020, 16:31
Valör ne demek? Altın alımında valör nedir?

İÇİNDEKİLER

Valör ne demek? Altın alımında valör nedir? Valör ne demek sorusu arama motorlarında yoğun şekilde sorgulanmaya başlandı. Altın alımında yeni bir karar açıklandı. BDDK, yarından itibaren 100 gram ve üzeri altın alımına 1 gün valör uygulanacağını açıkladı. Bu kararın ardından valör ne demek sorusu yoğun şekilde araştırılmaya başlandı.

VALÖR NE DEMEK?

Valör, faiz hesaplamasına başlangıç oluşturan tarihe denilmektedir. Valör, işlemin yapılış tarihi ile işlemin gerçekleşme, değer kazanma tarihi arasındaki farkı anlatmaktadır. Bankacılık sisteminde bu kelime valör tarihi olarak karşımıza çıkar. Borç geçen işlemler için valör, işlemin yapıldığı gündür.

VALÖR TARİHİ NE DEMEK?

Valör tarihi, işlemin karşılıklı olarak muhasebe hesaplarına alacak ve borç geçtiği, özetle işlemin fiilen gerçekleştiği tarihtir. Fransızca "valeur" kelimesinden dilimize geçmiştir.