Pandemi sosyal yardım kapsam dışı ne demek? E-Devlet sosyal yardım kapsam dışı uyarısı nedir?

Pandemi sosyal yardım kapsam dışı ne demek? 1000 TL pandemi sosyal yardım almak isteyen vatandaşlar E-Devlet üzerinden başvuruda bulunuyor. Başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra başvuruları onaylanan kişilere 1000 TL yardım yapılacak. Ancak başvuru işlemi yapan bazı kişilere pandemi sosyal yardım kapsam dışı uyarısı veriliyor. Peki, pandemi sosyal yardım kapsam dışı ne demek? Kapsam dışı anlamı nedir? İşte yanıtı...

Giriş Tarihi 27 Nisan 2020, 16:40 Güncelleme 27 Nisan 2020, 16:40
Pandemi sosyal yardım kapsam dışı ne demek? E-Devlet sosyal yardım kapsam dışı uyarısı nedir?

İÇİNDEKİLER

E-Devlet üzerinden pandemi sosyal yardım başvuruları sürüyor. Başvuruda bazı vatandaşlar "pandemi sosyal yardım kapsam dışı" uyarısıyla karşılaşıyor. Pandemi sosyal yardım kapsam dışı ne demek sorusuna yanıt aranıyor. Pandemi kapsam dışı ne anlama geliyor? Bazı vatandaşlar 1000 TL yardımdan faydalanamayacak. Peki, pandemi kapsam dışı ne demek? Kimler kapsam dışında? İşte yanıtı...

PANDEMİ KAPSAM DIŞI NE DEMEK?

Pandemi kapsam dışı uyarısı alan kişiler bu başvurudan faydalanmazlar. E-Devlet üzerinden yapılan yardımlara her vatandaşın başvurma hakkı bulunmuyor.

KİMLER 1000 TL YARDIM PARASI ALABİLECEK?

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten faydalanmamış olanlar alabilecek.

5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.

5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar yararlanamayacak.

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalananlar yararlanamayacak. Ödemenin zamanı ve şekli değerlendirmeler sonrasında açıklanacak.

BAŞVURULARDA GELİR KISTASI ŞARTI YOK

Başvurularda herhangi bir gelir kıstası şartı bulunmuyor. Ancak e-Devlet üzerinden açılan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu bölümünde, başvurucunun iş ve sosyal durumu, aylık geliri, çocuk sayısı, kirada oturup oturmadığı, en son gelen su, gaz ve elektrik faturası bedelleri ile banka ve birikim bilgilerine ilişkin kapsamlı sorular yöneltiliyor.

Bakanlık, ön başvurulara ilişkin incelemeler sonucunda, desteğe ihtiyacı olduğu belirlenen hanelere ödemeleri yapacak.