Son dakika: IMF'den korkutan açıklama: Dünya ekonomisi durma noktasına geldi!

Çin’de ortaya çıkan ve giderek yayılan yeni tip koronavirüs dünya ekonomisini yerle bir etti. 70 bine yakın kişinin hayatını kaybettiği koronavirüs hakkında değerlendirmelerde bulunan IMF Başkanı Kristalina Georgieva, durumun 2008 krizinden daha kötü olduğunu söyleyerek dünya ekonomisinin durma noktasına geldiğini ifade etti.

Giriş Tarihi 06 Nisan 2020, 09:22 Güncelleme 06 Nisan 2020, 09:22
Son dakika: IMF’den korkutan açıklama: Dünya ekonomisi durma noktasına geldi!

İÇİNDEKİLER

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, koronaviris salgınının global ekonomiyi durma noktasına getirdiğini ve dünyayı 10 yıl önceki global finansal krizden daha kötü olma yolundaki bir resesyonun içine çektiğini bildirdi.

YARDIM ÇABALARINI HIZLANDIRIN
Dünya Sağlık Örgütü Başkanı ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Georgieva, gelişmiş ekonomileri koronavirüs salgının ekonomiye ve sağlığa etkilerinde ayakta kalabilmeleri için gelişmekte olan ve kalkınmakta olan ekonomilere yardım çabalarının hızlandırmalarını istedi.

2008'DEN DAHA KÖTÜ OLMA YOLUNDA
Georgieva, "Bu kriz diğerleri gibi değil. Dünya ekonomisinin durma noktasına gelmekte olduğuna şahit oluyoruz. Şu anda bir resesyondayız. Bu resesyon 2008-2009 global finansal krizindekinden daha kötü olma yolunda" diye konuştu.