saglik.gov.tr: Türkiye koronavirüs tablosu nasıl açılır? Corona canlı tablosu Sağlık Bakanlığı sitesi!

Türkiye koronavirüs tablosu nasıl açılır? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün kameralar karşısında Koronavirüs önlemleri hakkında önemli bilgiler paylaştı. Bu anlamda Türkiye'deki koronavirüs hastalarıyla ilgili hazırladığı tabloyu paylaştı. Tabloda günlük yapılan test sayıları yer alacak. Vatandaşlar corona tablosuna ulaşmak için araştırma yapmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs vaka ve karantina sayılarını gösterecek tablonun artık resmi sitede yer alacağını açıkladı. İşte Türkiye koronavirüs tablosu nasıl açılır?

Giriş Tarihi 27 Mart 2020, 10:56 Güncelleme 27 Mart 2020, 10:56
saglik.gov.tr: Türkiye koronavirüs tablosu nasıl açılır? Corona canlı tablosu Sağlık Bakanlığı sitesi!

İÇİNDEKİLER

Türkiye koronavirüs tablosu nasıl açılır? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs vaka ve karantina sayılarını gösterecek tablonun artık resmi sitede yer alacağını açıkladı. Tabloda günlük yapılan test sayıları yer alacak. Vatandaşlar corona tablosuna ulaşmak için araştırma yapmaya başladı. İşte Türkiye koronavirüs tablosu nasıl açılır? Sağlık Bakanlığı, Türkiye'deki koronavirüs hastalarıyla ilgili hazırladığı tabloyu paylaştı. Bakan Koca, dün yaptığı açıklamada "Test sayımız dün 5.035'ti. BUGÜN 7.286 olarak gerçekleşti. 1.196 yeni tanı kondu. Hastalar ve temas çevreleri izole edildi. 16 hastamızı kaybettik. Bu sonuçlarla can kaybımız 75'e, hasta sayımız 3.629'a ulaştı. Sizi ısrarla tedbirleri uygulamaya davet ediyorum." ifadelerine yer vermişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan flaş koronavirüs açıklaması: Tüm illerimizde teyakkuz halindeyiz

Türkiye'nin koronavirüs mücadelesi kapsamında hemen her gün yaptığı açıklamalarla kamuoyunu bilgilendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından bir payaşımda bulundu.

Bakan Koca, "Ülkemizin 81 ilinin İl Sağlık Müdürüyle dün telekonferans üzerinden toplantı yaptık. Riskleri, mücadele yöntemini değerlendirdik." dedi.

ÜLKEMİZİN 81 İLİNİN İL SAĞLIK MÜDÜRÜYLE dün telekonferans üzerinden bir toplantı yaptık. Riskleri, mücadele yöntemini değerlendirdik. Koronavirüs tehdidine karşı tüm illerimizde teyakkuz halindeyiz. pic.twitter.com/MShkQITa0T

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) March 27, 2020



TÜRKİYE'DE SON DURUM

Bakan Koca, dün yaptığı açıklamada "Test sayımız dün 5.035'ti. BUGÜN 7.286 olarak gerçekleşti. 1.196 yeni tanı kondu. Hastalar ve temas çevreleri izole edildi. 16 hastamızı kaybettik. Bu sonuçlarla can kaybımız 75'e, hasta sayımız 3.629'a ulaştı. Sizi ısrarla tedbirleri uygulamaya davet ediyorum." ifadelerine yer vermişti.

Mehmet Öz'den korkutan koronavirüs açıklaması!

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, birkaç ay içinde 17 binden fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüs'e ilişkin olarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, Çin'den tüm dünyaya yayılan ve 20 bin insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kovid-19 salgınına istisnasız herkesin yakalanacağını ifade eden Prof. Dr. Öz, aşının da çare olmayacağını söyledi.

"İSTİSNASIZ HEPİMİZ YAKALANACAĞIZ"

"Yeni tip koronavirüse ne kadar geç yakalanırsak o kadar iyi" diyen dünyaca ünlü Doktor Mehmet Öz, aşı çalışmalarına ilişkin, "Aşısı bulunsa bile mutasyona her uğradığında aşı işlevini kaybedecek. Grip aşıları da öyledir. Sizi sadece geçmiş senelerin grip virüslerinden korur. Yenilerinden değil. Yani tam koruma sağlamaz. Tam koruma her zaman için bağışıklık sisteminizdir" dedi.

"BELKİ BİRÇOĞUMUZ YAKALANDI BİLE AMA FARK ETMEDİ"

Mehmet Öz, insan vücudunun bu virüslere karşı bağışıklık kazandığını belirterek şöyle devam etti: Sadede gelirsem, dediğim gibi hepimiz bu virüse yakalanacağız. Hatta belki birçoğumuz yakalandı bile ama fark etmedi.

Ve hatta hastalığı da atlattı. Vücudu virüsle yaşamaya çoktan alıştı ya da virüs o vücutta yaşayamadı ve başka konaklara geçti.

VÜCUT DİRENCİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?

Virüslere karşı vücut direncine dikkati çeken Dr. Öz, "Vücut direncini güçlendirmek için ne yapmak gerekiyor?" deyip bağışıklık sistemi güçlendirmek için şu önerilerde bulundu:

- Öncelik vücut direnci. Spor ve hareket. Sonrası beslenme. Özellikle meyve sebzeler ile daha spesifik şeyler, mesela sarımsak, yoğurt, kefir, yeşil çay vb.

- Sonrası ise besin takviyeleri. Özellikle c vitamini, çinko, beta glukanlar (1.3 ve 1.6) ve kara mürver ekstresi.

- Meyve sebzeler ve takviyeler eğer kendinize de dikkat ederseniz bu kışı atlatmanızı sağlayabilir. Çünkü bağışıklık sistemini çok dirençli hale getiriyorlar.

"KENDİNİZİ KARANTİNAYA ALIN"

Son olarak Doktor Öz, "Kendinizi karantinaya alın. Virüsle en geç temas edenler en şanslıları olacak. Hijyen. Olabildiğince temizliğe dikkat edin" önerilerinde bulundu.