Faizde müjdeler peş peşe geliyor! Albaraka, YapıKredi, Ziraat, Kuveyt Türk, Halkbank, kredi faiz oranı nedir?

Bankalar tarafından sunulan kredi faiz oranı indirimleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi çekip ev, araba almak isteyen ya da borçlarını ödemeyi düşünenler için yeni fırsatlar sunuldu. Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisindeki güncel faiz oranlarını araştıran vatandaşlara müjdeli haber verildi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugün yaptığı açıklamada kamu bankaları ile görüştüklerini belirterek "1 Ocak itibarıyla sıfır konut faizlerinde 0,99 olan oranı tarihi düşük seviyeler olan 0,79'a indirelim' diye bir teklifle geldiler, hayırlı olsun" dedi. İşte güncel faiz oranları...

Giriş Tarihi 28 Aralık 2019, 21:18 Güncelleme 01 Ocak 2020, 16:45
Faizde müjdeler peş peşe geliyor! Albaraka, YapıKredi, Ziraat, Kuveyt Türk, Halkbank, kredi faiz oranı nedir?

İÇİNDEKİLER

Bankalardan faiz indirim müjdeleri gelmeye devam ediyor. Müşterilerinin taleplerini karşılamak üzere çeşitli kampanyalar düzenleyen bankalar, birbirinden farklı vade, faiz oranı ve ödeme seçenekleriyle kredi kullanma imkanı sunuyor. Ekonomide canlılık yaşanırken kredi çekmeyi düşünen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Şırnak Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen, "Türkiye İçin Değişim Başlıyor, Şırnak İş Dünyası Buluşması" toplantısında yaptığı konuşmada, kamu bankaları ile görüştüklerini belirterek "1 Ocak itibarıyla sıfır konut faizlerinde 0,99 olan oranı tarihi düşük seviyeler olan 0,79'a indirelim' diye bir teklifle geldiler, hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

BAKAN ALBAYRAK'TAN FAİZ İNDİRİM MÜJDESİ

Bakan Albayrak, Şırnak'a gelirken kamu bankaları ile görüştüklerini aktararak, "Dedik ki yeni yılda güzel bir haber verelim. Bunu da Şırnak'tan verelim. Kamu bankalarımız istişare ettik, konuştuk. Gayrimenkul, konut sektörü önemli. Özellikle bu noktada iyileşmeleri vatandaşlara hemen yapmamız lazım. Türkiye üzerinden güzel bir mesajı da Şırnak'tan verelim. Onlardan geldi teklif, biz de 'Memnun oluruz.' dedik. 1 Ocak itibarıyla özellikle sıfır konut faizlerinde 0,99 olan oranı tarihi düşük seviyeler olan 0,79'a indirelim' diye bir teklifle geldiler, hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Ekonomide sağlanan iyileşmelerin yansımalarının süreceğine vurgu yapan Albayrak, "Her iyileşmede bunu topluma yansıtmaya devam edeceğiz. Gerek inşaat gerek yan sektörler bu manadaki maliyetler faizler daha da düşecek. Kamu bankaları bunun öncülüğünü yapıyor. Piyasadaki diğer bankalar da yavaş yavaş geliyorlar. Biraz fazla yavaş geliyorlar ama onlar da hızlanacaklar 2020 yılında inşallah diyoruz." diye konuştu.

Bankaların günccel kredi faiz oranlarını incelemek için bir sonraki sayfaya geçiniz...

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi: 1.17
Taşıt kredisi: 1.21
Konut kredisi: 0.99

HALKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.19 (Maaş müşterileri) - 1.25 (Diğer müşteriler)
Taşıt kredisi: 1.19
Konut kredisi: 0.99

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99
Taşıt kredisi: 1.45
İhtiyaç kredisi: 1.08

YAPIKREDİ FAİZ ORANLARI

Bireysel ihtiyaç kredisi: 1.41
Konut kredisi: 1.09
Taşıt kredisi: 1.09

AKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.45
Taşıt kredisi: 1.13
Konut kredisi: 0.99

GARANTİ FAİZ ORANLARI

Dijital ihtiyaç kredisi: 1.14
Konut kredisi: 1.02
Taşıt kredisi: 1.23

ALBARAKA FİNANSMAN ORANI

Konut kredisi : 0,99
İhtiyaç kredisi : 1.14
Taşıt kredisi: 1,06

KUVEYT TÜRK KREDİ KAR ORANLARI

Konut kredisi : 0,98
İhtiyaç kredisi : 1.27
Sıfır araç satışında kredi : 1,09